Şu an evet çok kaliteli işler çıkarmıyor ve amatör müşteriler de yazılımcıya para vereceğime yapay zekaya yaptırırım kafasında ki şu an sizlerle yarışacak durumu yok yapay zekaların bence.
Ama gelecekte maalesef birçok sektörün işini elinden alacak.
Şimdilik tüm bilinen güvenlik önlemlerini dahil ederek PHP kayıt uygulaması yap diyorum, XSS eklese SQL injection koruması eklemiyor, tek tek hepsini kendim söylemek durumunda kalıyorum ve yazılım bilmeyen birinin bunları bilmesi de mümkün olmayacağı için yapay zekaya yazdıracağı koddan pek bi hayır gelmez haklısınız. Bir süre daha rahat olacak bazı sektörler

Ama sonrası kaçınılmaz görünüyor...
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 5 yıldır freelance iş yapıyorum. Son zamanlarda yaşadığım bir durumu sizinle paylaşmak istedim.
Müşterilerin çoğundan artık şu cümleyi duyuyorum:
“GPT’ye yaptırırım, sen de onun yapamadığını yap, oradan para kazan.”
Yani sanki bizim yıllarca verdiğimiz emek, bilgi, tecrübe hiçe sayılmış gibi… Fiyat veriyorsun, zaten ekonomik koşullarda işler öylesine ölü fiyatlara düşmüş ki… Buna rağmen adam hâlâ 100 TL’ye iş bekler gibi davranıyor.
Geçen gün bir müşteriye fiyat verdim. Adam bana diyor ki:
“50 dolara sistem olarak programımı Upwork’te yaptırırım.”
Tamam güzel, ama o programı gerçekten çalışır, hatasız ve sürdürülebilir hale getirmek için uğraşacak kim? GPT mi, yoksa senelerdir bu işi yapan bizler mi?
Açıkçası bu gidişat beni düşündürüyor. İşler ciddi anlamda durgunlaştı, fiyatlar dibe vurdu. Sadece ben mi böyle hissediyorum, yoksa siz de aynı şeyi mi yaşıyorsunuz?
Ve en önemlisi… artık değer bilmeyen, iş ahlakı olmayan insanlardan çok bıktım, yoruldum.
Bana bir yol tavsiye edin, gerçekten rica ediyorum.