onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngiltere' de faaliyet gösteren bir şirketin kazancı orada vergilendiriliyorsa ki vergilendiriliyor. Siz de bunu kanıtladığınız an ki muhasebe kayıtlarınızla kanıtlıyorsunuz. Çifte vergilendirme söz konusu olmaz. Bir çok ülke ile bu şekilde anlaşmamız bulunuyor Türkiye Cumhuriyeti olarak. ÇVÖA (Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması) metinine https://www5.tbmm.gov.tr/tutanaklar/...mc07103458.pdf adresinden ulaşabilir anlaşmayı inceleyebilirsiniz.
Gelelim oradaki maddi varlıklarınızı buraya nasıl getireceğinize. Yurt dışından ülkeye döviz getirdiğinde sadece beyan formu ile herhangi bir Türk bankasına parayı aktarabiliyorsun. Varlık barışı adı altında nereden buldun sorusu da sorulmuyor ve neredeyse her sene bu yönetmeliği uzatıyorlar. Yakın zamanda araştırmadım ama muhtemelen halen yürürlüktedir. Kısacası dışarıda vergi ödediğini ispatladığın an buraya parayı getirmende bir sorun olmuyor ve kanuni olarak da sana hesap sorulamıyor. Umarım yardımcı olmuştur. Bu arada İngiltere'de vergiler yüksek, madem dışarıda şirket olması yetiyor neden dubai değil? Yıllık 800.000$ ciroya kadar 0 fazlası ise üstünde kalan kısımlar için kurumlar vergisi olarak %9. Gelir vergisi diye bir şey yok. Tax standart %5. Daha karlı olabilir senin için.
Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Evet yurtdışında olması benim için yeterli oluyor. benim için duns stripe ve yurt dışında bir banka yeterli oluyor. + olarak her ay da vergi ödemek istemiyorum çünkü ben küçük işletmeyim 1000₺ bile benim için bir gider ve zarar dubai kısmını araştıracağım
dubai kısmında vergiler yılda 1 kere mi alınıyor? sağlık sigortası kdv damga v.s v.s var mı? çünkü yurtdışı firma demek vergilerinde dövizle olması demektir dolayısıyla 40la çarpılıyor