Selamlar değerli r10 üyeleri,

Hali hazırda 10 aylık bir şahıs firmam mevcut tam 2 ay sonra 1.yıl dolucak ve genç girişimciden yararlandığım bağkurumun ödemesi artık başlayacak. bu yönden dün biraz araştırmalar yaptım ve türkiyede firma kurmanın gerçekten saçma olduğunu gördüm.
aklıma takılan asıl sorunlar şunlar ben mükellef üzerinden ingiltere şirketi kuracağım orta paketi satın alacağım. türkiye deki firmama terk vereceğim. artık türkiye içine faaliyetlerimi durduracağım.
türkiyedeki ödeme sağlayıcılarına ağız eğmeden destek alamıyorsun başvuruyu onaylatamıyorsun
stripe türkiyede yasak
paypal türkiyede yasak
wise türkiyede yasak
dolayısıyla benim tüm alanlarım daralıyor iş yapacak yerim kalmıyor şansım kalmıyor üstelik her ay 2000 muhasebeye ödüyorum 1000 1500 hiçbir iş yapmasam bile ben bu devlete vergi ödüyorum.

ama ingilterede öyle mi? mükellef firmasının açıklamasına göre sadece % 19luk vergi var max %25 + olarak
sağlık sigortası zorunluluğu yok
stripe var
paypal var
wise var
her ay ödemen gereken saçma sapan vergiler yok.
ödeme sağlayıcısı zaten dünyada 1. onayı kolayca alıyorsun
mükellef sana destek sunuyor işini yapıyor ofisini kuruyor belgelerini hazırlıyor

velhasıl kelam aklıma takılan konular şunlar şuan ve daha önce ingiltere veya başka bir ülkede şirketi olanlar daha iyi bilir
mesela ben ingilterede şirketi kurdum ve kazanç elde ettim ve bunun vergisini ingiltereye ödedim doğal olarak ben türkiyede ikamet ettiğim için o para türkiye saflarına giriş yapıcak burada benim gelir beyanı yapmama gerek var mı? ingiltere + türkiye ye çift vergi mi ödemem gerekiyor? aklıma takılan en büyük kısım bu açtıktan sonra birde beyan edilcekse ve ben bunu etmezsem dünya kadar ceza ödemek istemiyorum.
bilen hocalarımdan destek bekliyorum teşekkür ederim.