Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Meaco bemzer sorunlari yaşadığımız bir ev var. Öncelikle bir nem ölçme cihazı aldım xiaomi markasinı öneririm ardından meaco cihazını öneririm sessiz olmasıyla ön planda. Bu cihazı da kullanmanın 2 yolu var ya sürekli açacaksınız hiç durmadan ama bunun için cam ve kapıların kapalı olması gerekiyor yada benim yaptığım gibi sadecr geceleri ve kiş aylarında açacaksınız. İlk seçenek zor gibi çünkü eninden sonunda kapı yada cam açarsınız ama cihaz belli bir rutine girdiği için arada çalışıp arada duruyor. 2. Seçenek ben evde camları açıyorum nem oranları düşüyor gece de özellikle kış aylarında cam açmak zor oluyor kombi de çalışınca nem aranlaei artıyor bu cihazla nem oranı düşüyor ama sürekli haznesi su doluyor o suyu boşaltmak gerekiyor tabi bor borusu var o sayede yanıma damacana vs koyabilirsiniz.

Ben genel olarak memnunum tek memnun olmadığım nokta sesi, bu cihazlar da fan var doğal olarak fan sesi geliyor, her ne kadar en sessiz modellerden birisi olsa da ses le alışıp uyumak zaman alıyor.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Peki hocam cihaz aktif olarak çalışmaya başladıktan sonra nem oranı % kaç düşüyor? Ayrıca periyodik olarak su tahliyesi, filtre değişimi gibi herhangi bir işleme gerek var mıdır?
Edit: Bizdeki sorun duvardaki yalıtım sorunu olduğu için küflenme oluyor sizde de benzer sorun mu vardı?