Yakın zaman önce bir sunucuma virüs girdi sunucudaki 6 siteye bulaştı. Şimdi sitelerin hepsini silip baştan yükleyeceğim fakat yine aynı senaryonun yaşanma ihtimali yüksek. O yüzden sunucumu değiştirip farklı bir sunucuya geçeceğim aapanel kurmayı düşünüyorum içerisine.
Fakat sunucu içerisindeki 6 sitenin birisine virüs girdiğinde diğer siteleri etkilememesini istiyorum bunu nasıl yaparım? Giden 1 site olsun baştan kurarız fakat diğer sitelere sıçramasın tam net bir şekilde böyle bir yol var mı ?
Merhaba,
Sunucunuzda
CloudLinux işletim sistemine ait olan
CageFS teknolojisini kullanarak, hosting hesaplarını birbirinden izole edebilir ve kullanıcıların kendi dizinleri dışındaki diğer dizinlere erişmesini engelleyebilirsiniz. Bu sanallaştırma katmanı, her bir kullanıcı için kendi özel "kafesini" oluşturarak, potansiyel güvenlik açıklarının ve zararlı yazılımların yayılmasını önler. Bu sayede, bir kullanıcının sitesi hacklense bile, zararlı yazılımın diğer hosting hesaplarına veya sunucu sistem dosyalarına bulaşması büyük ölçüde engellenir.
Ek olarak, sunucunuzun güvenliğini artırmak için
Imunify360 güvenlik paketini kullanmanızı öneririz. Imunify360, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok katmanlı bir koruma sağlar.
CageFS ve
Imunify360'ın birlikte kullanımı,
sunucunuz için güçlü bir güvenlik altyapısı oluşturur.
CageFS, kullanıcılar arası izolasyonu sağlarken,
Imunify360 dışarıdan gelen tehditlere ve içerideki potansiyel zararlı yazılımlara karşı kapsamlı bir koruma katmanı ekler.
Bu entegre yaklaşım sayesinde, sunucunuzun ve üzerinde barındırılan tüm web sitelerinin
güvenliği maksimum seviyeye çıkarılır.
Dilerseniz, bu teknolojilerin kurulumu ve lisans temini konusunda size destek olabiliriz.