Bismillâhirrahmânirrahîm
Uzun süredir atıl durumda duran boş domainlerden birini değerlendirmek için
Pinterest otomasyonu denemeye karar verdim. Bu aynı zamanda benim ilk motivasyon konum olacak. Süreci adım adım burada paylaşarak hem kendi yolculuğumu kayıt altına almak hem de belki birilerine ilham vermek istiyorum.
Kullandığım Araçlar ve Altyapı
- Otomasyon: N8N (No-Code)
- Domain: İki kelimeden oluşan, .org uzantılı, niş bir alan adı
- Dil: Almanca içerikler
- Görseller: Cloudflare R2 üzerinde barındırılıyor
- Host: Blogger
İçerik Üretim Süreci
- İlgili kategoriye ait içerikleri, İngilizce bir blogtan scrape ettim.
- DeepL API ve Gemini API üzerinden çeviri yaptım.
- Çevrilen içerikleri Blogger APIaracılığıyla bloğuma aktardım.
- Şu an sitede yaklaşık 90 makale mevcut.
- İçerikler, ZeroGPT testinde %100 human olarak görünüyor.
Her makalede ortalama
10-15 görsel var. Ancak başlangıçta bu görsellerin tamamını Pintereste yüklemeyeceğim. Pinterestin algoritmasını zorlamamak için zamana yaymayı tercih ediyorum.
Pinterest Stratejim
- Görseller: Makale içindeki 4-5 görseli Kanva API kullanarak tek bir görsel haline getiriyorum.
- Başlık & Açıklama: Makale özetini Gemini API ile hazırlayıp pin title ve description alanlarında kullanıyorum.
- Paylaşım Takvimi: Her gün Türkiye saati ile16:00'da ve 23:45te birer gönderi paylaşılacak şekilde schedule ettim.
- Paylaşma Yöntemi: N8N otomasyonu
Bu şekilde Pinterestin algoritmasına zaman tanıyıp, organik bir şekilde ilerlemeyi hedefliyorum.
📌
1. Gün: 15/09/2025
Saat: 16:45
- İlk pinterest gönderisini bir heyecanla şimdiden paylaştırdım. Bu gece bir görsel daha post edilecek.
- Görsel sayısı: 1
- Impressions : 0
- Outbound clicks : 0
📌 2
. Gün: 16/09/2025
Saat: 00:00
- Az önce otomasyon tarafından 2. makale için pin paylaşıldı.
- Gündüz paylaştığım pin istatistiklerini aşağıya bırakıyorum.
Saat:18:03
- strateji değişikliği yaparak günde 2 görsel paylaşmaya karar verdim. ilk görsel 16:00 (IST) , ikinci görsel 23:45 (IST) de pinlenmiş olacak. saatleri hedef ülkeye göre seçtim.
- Planlandığı gibi otomasyon zamanında ve olması gerektiği gibi çalışıyor. Konuyu artık günde bir kez güncelleyeceğim.
- Görsel sayısı: 4
- Impressions : 109
- Outbound clicks : 9
📌 3
. Gün: 17/09/2025
- otomasyon 23:45 de pin paylaştı. Görüntülenmeler hala çok az ancak, pintereste bazı pinler 4-5 hafta sonra patlayabiliyor, bu sebeple şimdilik bu durum benim için sorun değil.
- Görüntülenmeler bu şekilde yavaş artmaya devam ederse güncellemeleri haftalık paylaşabilirim.
- Görsel sayısı: 7
- Impressions : 121
- Outbound clicks : 14
📌 4
. Gün: 18/09/2025
Saat: 23:52
- bugün de bir hareketlilik yok. Özellikle son görseller neredeyse hiç gösterim almamış. Pin görsel template'i güncelleyip denemeyi planlıyorum.
- Güncellemeleri haftalık paylaşacağım.
- Görsel sayısı: 8
- Impressions : 132
- Outbound clicks : 15
📌
2. Hafta : 29/09/2025
Saat: 01.14
- Otomasyon kurduğum için sistemi takip etmeyi bırakmıştım ancak takip etmeye devam etmem gerekiyormuş

kanva api hata verdiği için son 1.5 haftadır otomasyon çalışmamış.
- Yaptığım geliştirme sonrası otomasyon fail durumlarında whatsapp üzerinden benimle iletişime geçecek.
📌
2. Hafta : 13/10/2025
Saat: 01.19
- istatistikler istediğim gibi ilerlemiyor. post tasarımını değiştirmeyi deneyeceğim.
📌
Güncelleme: 17/11/2025
Pinterest istediğim performansı vermediğinden artık güncelleme yapmayacağım. otomasyonu durdurmuyorum, kendi haline bıraktım. Domain süresi bitene kadar çalışmaya devam edecektir. Hareketlenme olursa sonrasına bakarız