Selam olsun,
Evet, kabul ediyorum yapay zeka hayatın belirli alanlarında bize çok yardımcı oluyor ama bu işin biraz suyu çıkmadı mı?
Yani bir konu hakkında ansiklopedik ya da genel kabul üzerine yüzeysel bilgi alabilirsiniz ama bakış açısı dediğimiz şey olmadığından tek düze bir yaklaşım oluyor.
Hangi bakış açısıyla yanıt verse yanıt vermediği bir bakış açısı olacaktır bu nedenle özgün düşünce ve çalışma oranı düşüyor zaten.
İşin suyu çıkma mevzusu artık yazılan bir konuya cevap vermek için, verilen bir cevaba cevap vermek için yani kendimizmiş gibi kullanmaya başladık.
Sonuç olarak; diye yazmayacağım elbette ama bu sağlıklı bir yaklaşım ve kullanım değildir. En azından bunu yazabilirim.
Yapay zeka yanıtları sizi daha değerli ve önemli yapmayacaktır aksine eksisi/artısıyla siz olmaktan çıkmış olacaksınız.
Bugün için belki çok kritik gelmiyor ama bu şekilde ilerlemeye devam edildikçe yapay insanlar meydana gelecektir ki gelmekte olanları biliyorum.
Sevgilim şunu dedi ne yapmalıyım?
Müşterim bunu dedi ne yapmalıyım?
Bana şöyle bir cevap verildi ne cevap vermeliyim?
Yani yapay zekayı bizi kişiliksizleştirsin diye değil aksine bize bakış açısı sunsun ya da vakit kazandırsın diye kullanılsın diye düşünülmeli.
Kendi düşünceniz olmayan cevaplarla altını dolduramayacağınız hayali kişilikler yaratırsınız ki kendinizi kaptırıp sonrasında çok üzüleceğiniz durumlar yaşayabilirsiniz.
Yapay zekayı kullanın ama yapay insan olmayın.
Sevgiler.