Çok iyi bir yazı. teşekkürler.
Ben sizin kadar alarm durumu olduğunu düşünmüyorum ama piyasaların yükseldiği her dönemde bunun bir sonu ve acımasız dönüşlerin olacağı uzun bir dönemin olduğunu bilerek hareket etmek gerektiğini düşünüyorum.
Daha önce altın onz değeri yıllar önce 1400 1500 olduğunda bu konuda bir yazı yazmıştım ve bunun hep böyle gitmeyeceğini ve bir tepe yapacağını söylemiştim. Nitekim böyle oldu ve 1800 1900 civarından sanıyorum yıllarca 1100 civarlarına kadar çekildi ve çok uzun süre boyunca o tepe noktasının altında kaldı. tabi sonraki dönemde çok düşük noktalardan şu anda yine kat kat yukarı çıkmış durumda. belki onz değeri yine biraz daha artacak ve 5 6 7 bin dolarları görebilecek, ancak sonra 5 10 yıl boyunca bu değerin altında dantel gibi grafikler çizip yatırımcısını çıldırtacak. o yüzden yüksek oranda artan kıymetlerde yatırımları olanlara kademe kademe çıkış yapıp uzun bir süre dönmeyecek şekilde likit veya o dönemde kıymeti düşmüş varlıklara aktarma konusunu değerlendirmelerini öneriyorum.
hem kripto varlıklar hem de borsalar bir süre daha yüksek oranlı getiriler elde edebilir. Ben bununla ilgilenmiyorum, çıkışta olan piyasaların bir tepe noktasından geri dönüp uzun bir süre bu seviyenin üstünü görmeden sürünerek insanları büyük yıkıma uğratacağını söylüyorum. Bu konulardaki riskleri iyi anlamak ve piyasaları anlamak lazım.