Allah yardımcınız olsun hocam, her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır, endişeye kapılıp daha büyük hatalar yapmadan sakince planlama yaparsanız eminim çıkarsınız bu dar boğazdan.
Genç arkadaşlar da aşağıdaki 3 tavsiyenin çıktısını alıp duvarlarına assın. Bedeli ağır olan bu dersler bir insanın hayatını kurarken hep aklında tutması gereken şeylerden.
iflas ettikten sonra insanın aklı başına geliyor. Benim de bu iflastan aldığım dersler oldu. Bunu sizlerle paylaşmak isterim.
1- O yüzden bugün ne kazandıysan en az dörtte birini köşeye atmalısın. Benim şuan sıkıntımın kaynağı bu.
2- Hep birilerini mutlu etmek için mücadele etme. Elbette çevrene duyarlı olacaksın. Ama hak edene hak ettiği kadarını vereceksin. İstemeden veren sen olursan, verdiğinin bir kıymeti olmuyor.
3- Senden 1 isterlerse 1 ver. 2-3 veren olma. Öylesine kimseye bir şey verme. Benim öylesine verdiğim paraları toplasan 500-600k eder. Bugün onu geri isteyemiyorum. Çünkü verirken borç olarak veriyorum demedim. Hep benden olsun dedim. Eğer benden olsun demeseydim. Bugün o verdiğim paraya muhtaçken arayıp o parayı geri isteme hakkım olurdu.