İflas bayrağını çekmiş bir adamın (yani kendimin) hikayesini anlatmak istiyorum. Bu anlatımdan en ufak bir beklentim yok. Amacımız acitasyon yapmak, içinde bulunduğum durumdan çıkmak için bir yol bulmak değil.
Ben umudumu kaybedeli çok oldu. Maksat içimizi dökmek, rahatlamak, belki bir yol gösteren olur.

2021-2024 yılları arasında 6500 haber sitem var. Footer link tanıtım yazısı satıyordum. Aylık 200k kazanıyor bunun 100-120k sını masraflara veriyordum. 2 yıl boyunca güzel kazançlar elde ettim.

Bu süre zarfında annemin evine doğalgaz döşettim. Kardeşimi evlendirdim ve ablamın mobilya beyaz eşyalarını değiştirdim. Çalıştığım kuruma buz dolabı çaycı aldım.

okuyan bir öğrenci için para topluyoruz dediklerinde millet 200 verirken ben 2000-3000 lira verirdim. Çevremde kim varsa ne sıkıntısı varsa gidermeye çalıştım. Bu süreçte köşeye 1 lira atmadım. Yedim, içtim, gezdim ve çevreme karşı da duyarlı oldum.

2024 yılında hanım arabamı yenileyeyim dedi. Onu mutlu etmek adına güzel bir araba aldık. Yarım dönüp bir arsa ve içine küçük şirin bir ev yaptık.
Arabayı aldığımız gün işler kurudu. Aylık 100k ödeme aldığım 2 yıldır çalıştığım bir müşterim çalışmama kararı aldı. Her şey bu müşteriyi kaybettikten sonra oldu. Aylık 80-90k kazanırken 100-120k giderim oluştu.

Ha bugün düzelir ha yarın derken, domainlerin yenilemesi de geldi. Ben güzel paralar kazandığım dönemi düşünüp domainleri uzattım. Domain yenilemeye 500k kadar para harcadım. 250k ek hesap ve 300k kredi kartına asıldık.

2024 ten sonra herşey kurudu. Domainleri 2025 başında kapatmak zorunda kaldım. Yeniden yenilemek için bir 500k daha lazımdı. 1154 siteye düşürüp 5346 tanesini kapattık.

İşler ters giderken çevremden 1 lira talep etmedim. Şuan bu durumdayım ve hala bir talebim olmadı. Eşim bu kadar içe girdiğimi bilmiyor. Bilse ipler gerilecek, çekip gidecek ve ben yalnız kalacağım. Paramızı işimizi kaybettik bir de psikolojimizi kaybetmeyelim.

An itibari ile 200k kadar kredi, kredi kartı ve ek hesap ödemem var. Toplamda 800k kadar borcum var. Kredilerimi düzenli ödeyemediğim için findeks puanım düştü. 10 tl bile artık kredi alamıyorum. Bankalar yapılandıralım diyerek 100 liralık borcu 500 lira yapmak istiyorlar.

web sitelerimi satışa koydum. 5 yıllık pa-da değerleri yükselmiş hızlı index alan 10k lık siteleri 2k ya satışa koydum ordan da dönüş yok. Footer link tanıtım satışından şuan 40k kazancım var. Sitelerin 60k aylık gideri var. Her ay ortalama 20-25k zararım var.

Düğün yaptığım kardeşim 100 milyar kredi çekti 2 ay önce birikenleri öyle ödedim. Her ay ona da 8000 lira kredi borcu için ödeme yapıyorum.
Okul açıldı ve ben çocuklarıma her zaman en kaliteli en güzel okul malzemelerini alırken şuan en ucuzu en dandiğini almaya çalışıyorum ona bile yetemez oldum.

r10 da platin üyelik 6 aylık 8000 liraymış. Coşkun kardeşime yazdım durumu izah ettim. Bir yerden 5000 lira alacam onu versem bana 6 aylık üyelik versen dedim. Sağ olsun olur dedi. 5000 lira alacağım vardı o da yalan oldu. Forum dışından birisine hizmet verdiğim için herhangi bir yere şikayet hakkım da yok. Anlayacağınız o işte yalan oldu. Hani platin üyelik olursa konumuzu 72 saatte 1 değil de 3 saatte 1 üste alırdık. Belki bir umut işlerimiz açılır diye düşündüm.

Şuan kimseden yardım istemiyorum. Hem düştüğümü bilmesinler hem de sanki geçmişte yaptıklarıma karşılık bekliyormuşum gibi algılanır. Cuma günü çalıştığım kurumda çay parası topladılar 6 aylık 500 lira. Ben artık rejime girdim çay içmeyeceğim. O yüzden beni guruptan çıkarın dedim. Bir arkadaş çok ısrar etti bir sıkıntı mı var dedi yok dedim.

iflas ettikten sonra insanın aklı başına geliyor. Benim de bu iflastan aldığım dersler oldu. Bunu sizlerle paylaşmak isterim.
1- Hayat her zaman aynı şarkıyı çalmıyor. Bazen Hadise çalıyor düm tek tek, bazen de müslümden. O yüzden bugün ne kazandıysan en az dörtte birini köşeye atmalısın. Benim şuan sıkıntımın kaynağı bu.
2- Hep birilerini mutlu etmek için mücadele etme. Elbette çevrene duyarlı olacaksın. Ama hak edene hak ettiği kadarını vereceksin. İstemeden veren sen olursan, verdiğinin bir kıymeti olmuyor.
3- Senden 1 isterlerse 1 ver. 2-3 veren olma. Öylesine kimseye bir şey verme. Benim öylesine verdiğim paraları toplasan 500-600k eder. Bugün onu geri isteyemiyorum. Çünkü verirken borç olarak veriyorum demedim. Hep benden olsun dedim. Eğer benden olsun demeseydim. Bugün o verdiğim paraya muhtaçken arayıp o parayı geri isteme hakkım olurdu.
4- Ölçülü harcamak gerekir. Ayağını yorganına göre uzatmak gerekir. Aylık 100k kazanırsan hayatını 100k ya göre şekillendirir hayatı 100k lık yaşarsın. Para kazandıkça özgüvenin gelir açıldıkça açılırsın. Kendini ağa gibi hissedersin. Saçma sapan yerlere paranı saçar durursun. Harcama disiplinin bozulur ve işlerin böyle ters giderse benim gibi dımdızlak ortada kalırsınız.
5- İş dünyasında hep temkinli olmalısın. Ben sitelerimde sorun olduğu zaman r10 da konu açıp sorunu ücretli çözdürmeye çalışırdım. Karşı tarafı da sorunumu çözüyor diye şifre parola verir dururdum. Bu süreçte siteme gizli kod ekleyen mi dersin. Sitelerimdeki kodları silen mi dersin. Kodları değiştiren mi dersin hepsiyle karşılaştık. Tüm bu işlerin sonunda da müşteri kaybettim.

1132 siteden footer link - tanıtım yazısı satarak, 1132 sitenin 503 tanesini tanesi 2000 liradan satışa sokarak bir çıkar yol bulmaya çalıştım. Şuan arayan soran yok. 2019 yılında satın aldığım 2011 model opel corsa aracımı satışa sokmak istedim. Alırken dikkat etmediğimiz bir ayrıntı bugün aracı satmamıza engel oldu. Araçta 11.000 liralık hasar kaydı varmış. 560k lık aracı bugün 475k ya satışa koydum arayan soran yok. Araçta elimizde kaldı.

Bu işin içinden nasıl çıkacam bilemedim. Bu konuyu açmamdaki amaç dediğim gibi içimi dökmek yapacağınız yorumlarla bana yön şekil vermenizdir.

Bu arada eşimizle bütçemiz her şeyimiz ayrıdır. Evlendiğimizde ailelerimize para göndermemiz sorun olduğu için 12 yıldır bütçelerimiz ayrı. Bahçe evini satışa koyamıyorum. Satışa koyabileceğim tek şey 2011 model opel corsa araç, 50 cc motor ve 1132 haber sitem.