Merhaba ;
Bir wordpress web sitesi düşünüyorum. Ve bunu vds'de barındırmak istiyorum. Ne tarz bir vds olmalı fiyat / performans olarak düşünüyorum. Ve bir vds serverde web sitesi barındırmamız için neler kuruyoruz.
Ayrıca merak ettiğim ssd ile Nvme arasında ne kadar hız farkı var. Bu şak diye açılan sitelerin diskleri Nvme mi ?
Merhaba hocam, hayırlı olsun öncelikle WordPress siteniz.
VDS konusunda fiyat/performans arayışınız için başlangıçta 2 CPU, 4 GB RAM ve kesinlikle NVMe diskli bir VDS tercih etmelisiniz. Bu konfigürasyon çoğu başlangıç seviyesi WordPress sitesi için gayet yeterli olacaktır. Yönetimsiz bir VDS'de web sitesi barındırmak için LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) veya LEMP (Linux, Nginx, MySQL, PHP) stack'i kurmanız gerekiyor. Açıkçası CyberPanel gibi ücretsiz ve LiteSpeed Web Server ile gelen bir kontrol panelini kurmanız işinizi çok kolaylaştırır ve performansınızı artırır.
SSD ile NVMe arasındaki hız farkına gelince, bu konuda şaka değil, NVMe'nin bariz bir üstünlüğü var. Özellikle veritabanı ağırlıklı WordPress sitelerinde ve çok sayıda dosya okuma/yazma işleminde bu farkı net hissedersiniz. Kesinlikle şak diye açılan sitelerin diskleri NVMe oluyor, aradaki hız farkı ciddi anlamda hissediliyor. Bütçeniz varsa hiç düşünmeden NVMe tercih edin.