GodGave adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşım 45 Kendi isteğim ile bes e girmeyi düşünüyorum 10 yıl prim yatırınca maaş şekilnde alabilirmiyim ödemelerimi? hem hayat sigortası hem bes yaptırıp 2 sinden de ayrı ayrı maaş alabilirmiyim? Hangi firmalar iyidir hangi şirketi seçmeliyim? yatırdığım para tl de kalmasın $ ve gümüş alayım diyorum böyle yaparsam devlet katkısı yine gelir mi?

Dostum, öncelikle BES düşünmen çok yerinde bir karar. BES'te emeklilik maaşı alabilmen için hem 10 yıl prim yatırma hem de 56 yaşını doldurma şartı var, bu ikisi bir arada sağlandığında ödemelerini maaş şeklinde alabilirsin. Hayat sigortası ise genellikle vefat veya kritik hastalık gibi durumlar için toplu bir teminat ödemesi yapar, BES'teki gibi düzenli bir emeklilik maaşı sağlamaz, yani ikisinden ayrı ayrı maaş almak pek mümkün değil.

Açıkçası firma seçimi konusunda kesinlikle farklı şirketlerin fon getirilerini, geçmiş performanslarını ve yönetim gider kesintilerini detaylıca araştırmanı öneririm. Yatırım stratejine uygun, döviz veya gümüş gibi varlıklara yatırım yapan fonları rahatlıkla seçebilirsin, devlet katkısı bu durumda da gelmeye devam eder hocam, fon seçimin devlet katkısı hakkını etkilemez.