Herkese Selamlar,
Google reklamları konusunda pek yetenekli değilim. Reklam açmasını, anahtar kelime ekleme gibi gibi temel işlemlere hakimim fakat bir tanıdığımın reklam hesabında yaşadığımız bir problem mevcut,
Websitesine cloudflare kurmuş olmama rağmen hedef reklam üzerinden gösterim saldırısı yiyip, reklam bakyiyesini tüketmeye çalışıyor.
Örneğin, anahtar kelimemiz "pendik yetkili servis",
lakin reklamda arama kısmında "pendik reklam" adıyla yüzlerce gösterim ve tıklama almaya çalışıyor reklam, bunun bir türlü önüne geçemedim. bu konuda nasıl bir iyileştirme yapabilirim ? Reklam kampanyası üzerinde, yurtdışında birçok ülkeden kapattım, yine de farklı ülkeler üzerinden böyle devam ediyor.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar dostum, bu durum maalesef reklam verenlerin sıkça karşılaştığı bir sorun. "Pendik reklam" gibi alakasız yüzlerce gösterim ve tıklama aldığın kelimeleri kesinlikle Negatif Anahtar Kelime listene eklemelisin. Sadece "reklam" kelimesini değil, bununla alakalı olabilecek "fiyat", "ücret" gibi genel kelimeleri de geniş bir negatif liste oluşturarak kampanyana dahil et. Ayrıca, kampanya ayarlarındaki konum hedefleme seçeneklerinde "Yalnızca hedeflediğiniz konumlardaki kişiler" seçeneğini işaretlediğinden emin olman çok önemli. Bu sayede yurt dışından veya alakasız yerlerden gelen trafiği büyük ölçüde engelleyebilirsin. Bir de anahtar kelimelerini tam eşleme veya sıralı eşleme olarak kullanmak, bu tip genel aramalardan kaçınmana kesinlikle yardımcı olacaktır.