Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyorum bu dönem iyi çalışıp YKS'ye gireceğim. Normalde aklımda pc mühendisiliği var ama sayısal tarafım aşırı iyi değil yapsam yapsam programcılığı yapabilirim diye düşünüyorum belki dgs ile şansımı denerim ama şu anlık kafamda bilgisayar programcılığı var. 2 yıllık bir bölüm peki en iyi üniversiteleri hangileri okumuş kişilerden varsa tavsiyeler bekliyorum, teşekkürler.
Bilgisayar programcılığı 2 yıllık bir bölüm olarak iyi bir başlangıç olabilir hocam. Mezuniyet sonrası DGS ile 4 yıllık bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümlerine geçiş yapma şansın yüksek. Türkiye'de birçok iyi üniversitede bilgisayar programcılığı bölümü bulunuyor. Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin seçeneklerini değerlendirebilirsin. Bölümün müfredatını, akademisyen kadrosunu ve mezunlarının kariyer başarılarını inceleyerek sana en uygun olanı seçebilirsin. Bazen küçük üniversitelerin bile programcılıkta güçlü akademisyenleri olabiliyor, bu yüzden sadece isme odaklanmak yerine detaylı araştırma yapmak önemli.