sanmıyorum. sebep bence wordprsin içindeki yanlış çalışan bazı sistemlerden kaynaklı. pingleme sistemi olabilir. içine hazırgelen saçma sayfa yazının silinmesi olabilir, eklentilerin bazılarından olabilir ki özellikle rank math le sen sadece belli urlyi engelliyorsun belki de onlar da farkında dğeil çok şeyi engelliyor olabilir. içindeki başka kodlar yolaçıyor olabilir. ben tek başıma 100den fazla domainde denedim wordpressle yapılan siteler 1 yıldır tutmuyor. index bile almıyor.
saçma salak bir script var herkes kullanabilir htmly.com o bile anında index alıyor.
@lookout; hocam aynı anda aynı hosta aynı şartlar wordpress ve yukarıda verdiğim scriptle iki site kursak wordpress indexlenmez diğer indexlenir. ki ben şunu denedim. anadizine worıdrpess klasöre htmly kurdum site.com/kelime şeklinde anasayfa indexlenmedi site.com/kelime bu indexlendi. iddaa ediyorum şu haliyle wordpresin içinde ya da eklentilerin temanın vs bir yerinde bir şey indexi engelliyor. veya ben cloudflare kullanıyorum hep onun wordpress yapılandırmasında bir sıkıntı var. cloudflare eklentisi kullanıyorum.
Aslında tam olarak sizin yaptığınız gerçek SEO'dur. SEO = denemeler bütünüdür.
Anlatılan, söylenen, doğru kabul edilen her şeyi denemeden seo'nun ne olduğunu ne anlamanız mümkün, ne de sonuçlarına şahit olmanız mümkün.