Merhaba arkadaşlar,
Ben Mustafa Aydın. 03.06.2024 tarihinde Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde babam Ayhan Aydına yapılan anjiyo/stent girişimi sırasında, işlem yapılırken benden veya babamdan açık onam alınmadan stent takma girişiminde bulunulmuş; işlem sırasında babamın aort damarında çoklu yırtılmalar meydana gelmiştir (toplam ~25 cm, 5 ayrı damar bölgesi). Bu sürecin sonucunda babam maalesef hayatını kaybetti.
İşlemi yapan doktor (Dr. M.A) aort diseksiyonu meydana geldikten sonra literatürde yasak veya açıkça kontrendike olan kontrast madde enjeksiyonlarını sürdürmüş; bu uygulamalar yırtığı 25cm gibi olağanüstü bir uzunluğa ulaştırmış sonucun ağırlaşmasına yol açmıştır. Olay sonrası doktorun bana sarf ettiği aşağılayıcı sözler ve tehditvari tavrı da durumu daha da ağırlaştırdı.
Olaya ilişkin olarak suç duyurusunda bulunmuş olmama rağmen Sağlık Bakanlığı soruşturma izni vermemiş; iddialarımın bazı tıbbi belgelerin gizlenmesi ve olmayan belgelerin varmış gibi gösterilmesiyle soruşturmanın üzeri kapatıldı.
Ben artık bu acıyı yalnız taşıyamıyorum. Bu olayı yerelde ve ulusal kamuoyunda gündeme taşımak, benzer hataların tekrar yaşanmaması için sesimi duyurmak istiyorum.
Konu hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki Twitter ve youtube platformlarında bulabilirsiniz.
X (Twitter) :
https://x.com/mustafaaydn5078
Youtube :
https://www.youtube.com/watch?v=OFM_GMURCfk
Bu konuyu burada paylaşmamdaki temel sebep ise ilgili olayı gündem yapabilmek için siz dahil bütün iyi kalpli ve adalet duygusuna inanan insanların yardımına ihtiyaç duyuyor olmamdan kaynaklanıyor. Dostlarım sizlerden aşağıdaki konularda yardım talep ediyorum.
- Bu konuda deneyimi veya bağlantısı olan, konuyu gündeme taşıyabilecek kişilerin benimle iletişime geçmesi.
- Forumda taleplerimi gerçekteştirebilecek (ekşi sözlük, Twitter gibi platformlarda ücretli/ücretsiz konuyu gündeme taşıyabilecek) kişiler ile beni buluşturmanız
- Ve mümkünse yukarıda attığım içeriklere bir omuzda sizin vermenizi rica ediyorum.
Bunun haricinde direkt medya bağlantıları olan, gazeteci tanıdıkları olan ve beni bu kişiler ile görüştürebilecek kişiler de benimle iletişime geçerse çok memnun olurum.
Ek olarak benim aklıma gelmeyen ama sizin konu hakkında bana vermek istediğiniz öneriler varsa bunlara da her zaman açığım.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.