videovevideo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benimde bir takipçim ile dm den konuşurken dün,
argo şeyler yazdım. Karşımdaki arkadaş gibi kavga yok yani normal konuşma.
o da bana dedi ki instagram uyarı verdi işlem yap gibi bir şey çıktı diye.

böyle bir şey de var mı ben onu merak ediyorum. küfür veya hakaret edince de uyarı mı veriyor karşıya
yoksa başka mesaj uyarı çıktı o mu karıştırdı anlayamadık.
Meta, son dönemde yapay zekâ (AI) sistemlerine ciddi yatırımlar yaptı. Bu sürecin bir parçası olarak, yılbaşından sonra destek ekiplerinde çalışan çok sayıda personelin işine son verildi. Artık kullanıcı destek süreçleri ve özellikle hesap kapatma işlemleri, büyük ölçüde yapay zekâ tarafından yürütülüyor.
Eskiden bu tür işlemler manuel olarak yapılırdı ve çalışanlar içerikleri değerlendirip doğruyla yanlışı ayırt edebiliyordu. Ancak şimdi, sistem tamamen yapay zekâ odaklı çalıştığı için, algoritma “kendince” bir sorun tespit ettiğinde, içerik gerçekten kuralları ihlal etmese bile hesabı askıya alabiliyor veya kapatabiliyor.
Bu da beraberinde büyük bir problem getiriyor:
Hatalı hesap kapatma sayıları son aylarda ciddi şekilde arttı. Birçok kullanıcı, herhangi bir gerçek ihlal yapmadığı hâlde hesaplarının kapatıldığını ya da erişimlerinin kısıtlandığını bildiriyor.
Öte yandan Meta, bu durumu açıkça kabul etmek yerine, AI sistemlerinin "son derece başarılı" olduğunu savunarak konuyu geçiştirme yoluna gidiyor. Fakat kullanıcı deneyimleri bunun tam tersini gösteriyor.