Ben bir kaç kez ödedim, oradaki hesap numarasına yatırdım, ama mutlaka açıklama kısmına da icra dosya numarası yazdım örnek "1996/34 ... nolu dosya ödemesidir " diye yazdım ve ödemey tamamladım. Youtube'de bu işlemin uyap üzerinden nasıl gerçekleştiği ile ilgili videolar var. Kolay gelsin.
Hocam emin değilim ama icra dairesinden önce Avukat ile görüşün.
Peşin ödeyeceğinizi belirtirseniz indirim yapabilir, aradaki faizi düşürebilir ve aradaki dosya masraflarının ne kadar olması gerektiğini söyleyebilir.
Direk icra müdrlüğüne yatırırsanız daha çok uğraştırırlar sizi.
Ben öyle bir hata yaptım.
Acelen ne hocam telefona bakınca dijital vergi den ödeme yaparsın yada internet bankacılığı ile .
Avukat ile görüşün indirim isteyin haricen tahsil etmek istediğinizi belirtin. Avukatın gönderdiği hesaba gönderin açıklama kısmına mahkeme ve dosya no belirterek gönderim sağlayın.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Belki aynı durumda olan kişilerin de ihtiyacı olur diye yazayım.
İcra dairesine gidip durumu anlattım ve sadece buradaki icra dosyasına ödeme alabildiklerini, diğerlerini ya ilgili icra dairesinden yada Uyap üzerinden ödeyebilirmişim.
Ama ödeme yapmadan önce mutlaka ilgili icra dairesi aranıp ücretin bilgisini almak gerekiyor.
Çünkü ben tapu kaydında baktığımda Kayseri de 2 icralık dosya olduğunu gördüm ama ikisi de aynı dosya numarasına sahipmiş, orada fark ettim.
Ayrıca kimseye de iyilik yapmamak gerektiğini öğrenmiş oldum.
En büyük abim bazı siyasi isimlere küfür ettiği için ve servis şoförlüğü yaparken mesai haricinde kahvehaneye servisle giderken yan yoldan gelen motorcuyu görmediği için motorcunun çarpmasıyla açtığı davadan ceza yedi.
Cümle biraz uzun oldu

Her 2 konuda da herkesin uyarmasına rağmen dinlemedi ve neredeyse 100 binlik ceza aldı.
Ortanca abim de İstanbul da bir arsa satışı yapacağımız için tapu da büyük abimin çıkan icralık borcunu ek hesaptan ödeyip kapatalım dedi.
Ama tabii oluşan faizi de alırım dedi.
Tam ben gişede ki memura icralık dosyaları gösterecekken büyük abim mesaj attı.
Ben faiz ödemem, kalsın, satınmasın, boş verin.
Benim elime ne geçecek ki, milletin eline para geçecek diye ben faiz ödeyemem dedi.
Halbu ki kendi de şimdi şehir dışında yine şoförlük yapıyor ve aşağı yukarı 30-40 bin arası kazanıyor.
5 aydır da çalışıyor.
Şimdiye çoktan borcu ödemişti ama umrunda olmadı.
Abimle tartışmalarından sonra ikna oldu ve buradaki borcu ödedik.
Yani sen git küfür et, sen işverenin aracını şahsi işin için kullanırken hatalı olarak kaza yap ve ceza al.
Sonra borcunu ödeme.
Borcun ödeneceği zaman da faiz ödeyemem de.
Kendi ananı babanı seçemiyorsun ama kardeşini de seçemiyorsun.