Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Ben uzun zamandır shorts kanalları ile uğraşıyorum ve şimdiye kadar tek uzun video içerikli kanalım crypto kanalıydı.
Artık gündemle ilgili başka eğlence , belgesel vs. videolar çekmek ve yayınlamak istiyorum ancak bir türlü nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Shorts kanalları çok basit bir şekilde ilerleyebiliyor ama uzun videoda tıkanıyorum

Örnek vermek gerekirse uzun video diyelim ki 10 dakika sürüyor ben bu 10 dakika içerisinde hangi görselleri kullanmalıyım vs derken zaten kaç saat geçiyor 1 videonun hazırlanmasına buna bir de editleme kısmını eklersek bu durum daha da uzuyor , bazıları diyecektir ki kolay bir şey yok emek vermek lazım vs. ama haklı olmaları bir yana bu kadar emek verip uzun videoların izlenmemesi de can sıkıyor . shorts videosunu kısa zamanda halledip koyuyorsun ama uzun videoda izlenmesi için kapaktır, içeriktir , seslendirmedir vs kullanıyorsun ve oturup patlaması için bekliyorsun.

bunu yazarken galiba sabrımın biraz az olduğunu da fark ettim.

Ne tarz videolar çekeyim diye sormuyorum çünkü hangi uzun videoların izleneceğini biliyorum. Sormak istediğim şey şu

Bazı kişiler shorts kanalına uzun video yüklenmez diyor bazıları da tam tersi yüklenmeli diyor sizin fikriniz ne acaba ?

Shorts kanalına mı uzun video yüklemek mantıklı yoksa yeni kanalda izlenecek içeriklerde video editleyip paylaşmak mı daha mantıklı bu durumda ?

Gelelim asıl meseleye . sizce shorts kanallarıyla mı uğraşmak mantıklı yoksa uzun video içerikleri oluşturmak için saatler harcamak mı ?