Ben olsam dil öğrenmeyi doğrudan gelir getiren bir şeye bağlardım: örneğin çevrimiçi ders vermek, çeviri veya dil danışmanlığı, ya da niş içerik/ürün satışı (mesela dil öğrenenler için rehber, e-kitap, test seti). Bunlar hem düzenli gelir sağlar hem de blog/YTye bağımlı olmaz.
En kısa yol: öğrendiğin dili başkalarına öğretmek veya içerik haline getirip satmak.
İşte içerik haline getirmeyi de yapay zeka çok iyi bir şekilde yapabiliyor. Mesela chatgpt ile Türkçe fiziksel kitap yazıp yayınlattım. Bunu İngilizce için de yapabilirim. Sanırım dil bilmek bu zamanda direkt olarak bir gelir kaynağı olmuyor.
Ders verebilirsiniz, Rehber olabilirsiniz.
Rehber mantıklı.
İngilizce bilmenin hicbir artisi yok hocam. Bilmemek ayip artik. İngilizce herkesin bildigi siradan bir dil artik, ne akademik, ne tercume, pek bir anlami yok. Cunku translate uygulamalari da direkt maine İngilizceyi koyduklari icin her dilden tertemiz ceviri yapilabiliyor. İngilizce bir de ogrenmesi en kolay dil, cunku her dil ogrenim uygulamasinda egitimi de var bedavaya. İngilizce ogretmenligi, tercumenlik, edebiyat falan bu gibi bolumlerin zaten hicbir onemi ve degeri yok. Kisacasi maalesef pek bir sey yapamazsiniz sadece İngilizce bilerek. Su an onemli olan pronunciaton kasmak. Buna odaklanin en azindan, YT icerik anlatim falan yaparsaniz ilgi ceker. O yuzden bircok uygulama artik dil ogreniminden cok pronunciation dersleri falan vermeye basladi.
Evet bende öyle düşünüyorum o yüzden bir umut farklı bir şey vardır diye sorayım dedim ama yok gibi. Heygen kullanıyorum dudak hareketlerine kadar çeviri yapıyor. Öğrenmeyi bırakayım en iyisi