Kızılderili bir arkadaş var olmayacağını söylemişti ona itimat ediyorum.

99 yılından beri ha oldu ha olacak diyen papyon tayfaya zerre inancım yok. Yıllarca Japon bilim insanı diye pazarladıkları adam ise mimar çıktı ve büyük bir inşaat şirketinde çalışıyor.

İstanbul için güzel silkeleme yapıyorlar yıllardır.

99'dan beri sürekli deprem olacak diyen papyon takımı ise şimdi de 50-100 sene içerisinde mutlaka olacak diyor. Yahu yıllardır ha oldu ha olacak diye siz değil miydiniz yok 3 yıl kaldı yok süre doldu diyen?

Her gün bir il için süre doldu diyorlar. Deprem olunca da ben demiştim oluyor.

Üşümezsoy ve daha genç takımlar ise İstanbul'da en fazla 6-6.5 olur diyor Silivri-Marmara Ereğlisi açıklarında. Yani öyle 7.5-8 gibi bir depremin olacağına inanmıyorlar, zaten Marmara fayının her yeri kırıldı yakın zamanda. Kalan 50-60 km'lik bir fay kalmış yanlış hatırlamıyorsam, bunun da o büyüklükte bir deprem üretmeyeceği söyleniyor.

O yüzden depreme takılıp hayatınızı kabusa çevirmeyin. Sağlam binaları seçip oturmak herkesin vazifesi zaten. O ayrı bir konu.

Hoş 6.5'da olsa İstanbul'da midye kabuklarından yapılan evler yine yıkılır. O binalarda da oturulmasın artık.

İBB'nin de artık zengin semtlerde kentsel dönüşüm sevdasından vazgeçmesi gerek. Bostancı, Kadıköy gibi depremin çok daha az hasar bırakacağı hatta hiç bırakmayacağı yerlerde deli gibi kentsel dönüşüm yapılıyor. Ancak Küçükçekmece, Bağcılar, Büyükçekmece, Zeytinburnu gibi yerler ise olduğu gibi duruyor. Ağırlığı bu taraflara vermeleri gerek.