4 aydır nişanlıyım, görücü usulüyle tanıştık. Doğru düzgün birbirimizi tanımadan nişanlandık. Sonradan haftada bir görüşmeye başladık ama ailesiyle sıkıntılar çıktı.
Özellikle nişanlımın 15 yaşındaki kardeşi ve ablası sürekli problem çıkarıyor. Küçük kardeşi kıskanç, saygısız davranıyor. Ablası ve annesi ise sürekli müdahil oluyor, her şeye karışıyor. Örneğin:
- 50 bin liralık yüzük ve elbiseleri “pis şey” deyip geri gönderdiler, daha pahalılarını aldılar.
- Hastaneye götürdüğüm için kavga çıkardılar.
- Gelinlik seçerken bile görüntülü arayıp beğenmedi, “şatafatlı olsun” dedi.
- Küçük kardeşin en ufak şeyleri büyütmesi yüzünden annesi sürekli benim annemi arayıp şikayet ediyor.
Ben elimden geleni yapıyorum. Nişanlıma ev, eşyalar, huzurlu bir hayat sunuyorum. Ama ailesi sürekli sorun çıkarıyor. Sanki kızlarını bana lütfetmiş gibi davranıyorlar.
Nişanı atmayı düşünmedim çünkü nişanlım beni seviyor, sözümden çıkmayacağını söylüyor ve ailesine rağmen yanımda duruyor. Ama harcanan para (yaklaşık 200 bin TL) ve sürekli aile baskısı moralimi bozuyor.
Özetle: Nişanlımla mutluyum ama ailesi paragöz ve problemli. Bu durum beni çok zorluyor.
Valla işin zor evlendikten sonrada çok kafanı ağrıtırlar gibi. Aynı bölgede mi yaşıyorsun? Mümkünse uzak dur o aileden.