Olası Sebepler
- Topluluk Kuralları / Telif İhlali
- Müzik, video veya görseller telif hakkı içeriyorsa, algoritma videoyu önerilerden çıkarır.
- İçerikte şiddet, çıplaklık, yanlış bilgi veya hassas içerik algılanırsa da aynı durum olur.
- Spam / Aşırı Paylaşım
- Çok sık paylaşım yapmak veya aynı içeriği tekrar tekrar yüklemek önerilerden düşmeye sebep olabilir.
- Hashtag / Açıklama Kullanımı
- Yanlış, spam olarak algılanan veya yasaklı hashtagler kullanmak videonun yayılmasını engelleyebilir.
- Geçmişteki İhlaller
- Hesabınızda daha önce kaldırılmış içerikler varsa bu da sistemin sizi daha sık sınırlamasına yol açabilir
Çözüm Önerileri
- Hesap Durumunu Kontrol Et: Ekranda Neler tavsiye edilemez kısmına girip hangi içerik(ler)in engellendiğini gör.
- İtiraz Et: Eğer yanlışlıkla işaretlendiğini düşünüyorsanız Karara itiraz et seçeneğini kullanın.
- Telif Hakkına Dikkat Edin: Özellikle müzikli videolarda telifli parçaları değil, Instagramın müzik kütüphanesini tercih edin.
- Kuralları İnceleyin: Instagram Topluluk Kurallarını ve Telif Hakları sayfasını gözden geçirin.
- Düzenli ve Organik Paylaşım: Spam gibi görünmeyecek şekilde içerik üretmeye çalışın.
hocam ben haberler videoları paylaşıyorum şu şekilde yapsam olur mu hiç video açıklamaları yapmadan hastag kullanmadan paylaşsa olur mu çünkü ben instaklon kullanıyorum