polat1994 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olası Sebepler
  1. Topluluk Kuralları / Telif İhlali
    • Müzik, video veya görseller telif hakkı içeriyorsa, algoritma videoyu önerilerden çıkarır.
    • İçerikte şiddet, çıplaklık, yanlış bilgi veya hassas içerik algılanırsa da aynı durum olur.
  2. Spam / Aşırı Paylaşım
    • Çok sık paylaşım yapmak veya aynı içeriği tekrar tekrar yüklemek önerilerden düşmeye sebep olabilir.
  3. Hashtag / Açıklama Kullanımı
    • Yanlış, spam olarak algılanan veya yasaklı hashtag’ler kullanmak videonun yayılmasını engelleyebilir.
  4. Geçmişteki İhlaller
    • Hesabınızda daha önce kaldırılmış içerikler varsa bu da sistemin sizi daha sık sınırlamasına yol açabilir

Çözüm Önerileri
  • Hesap Durumunu Kontrol Et: Ekranda “Neler tavsiye edilemez” kısmına girip hangi içerik(ler)in engellendiğini gör.
  • İtiraz Et: Eğer yanlışlıkla işaretlendiğini düşünüyorsanız “Karara itiraz et” seçeneğini kullanın.
  • Telif Hakkına Dikkat Edin: Özellikle müzikli videolarda telifli parçaları değil, Instagram’ın müzik kütüphanesini tercih edin.
  • Kuralları İnceleyin: Instagram Topluluk Kuralları’nı ve Telif Hakları sayfasını gözden geçirin.
  • Düzenli ve Organik Paylaşım: Spam gibi görünmeyecek şekilde içerik üretmeye çalışın.
hocam ben haberler videoları paylaşıyorum şu şekilde yapsam olur mu hiç video açıklamaları yapmadan hastag kullanmadan paylaşsa olur mu çünkü ben instaklon kullanıyorum