Onlarca yorum yapılmış ama bu çözümü söyleyen olmuş mu bilmiyorum yorumların hepsini okumadım. Uzun yıllar reflü şikayetim yüzünden 1 gram acı yiyemez, hatta çay ve kahve içemez hale gelmiştim. Gitmediğim doktor kalmadı bir sürü ilaç hele o en çok doktorların yazdığı gaviscon var nefret ettim. Bundan 5-6 yıl önce özel bir hastanede bir profesöre gittim, adam 50'li yaşlardaydı. Gerekli test ve tetkikleri istedi. Ve sonra bana dedi ki uzun süredir bu sorunu yaşıyor ve ilaç fayda etmiyorsa aynı şeyleri tekrar tekrar denemenin bir anlamı yok. Sana kesin bir çözüm söyleyeceğim dediklerimi uygula bir daha reflü sorunu yaşamayacaksın dedi. Ben tabi inanmadım ve sallamadım.

- Benden yatağımın baş kısmını yerden en az 10 cm kaldırmamı istedi. Ve ortalama 1 ay kesinlikle aşırı sıcak, aşırı soğuk, acı ve yağlı şeyler tüketme dedi. Yatağımın ayaklarının altına 10'ar cm olacak şekilde yükselttim. Dediklerini harfiyen uyguladım. Çok şükür 5-6 yıldır ne istersem yiyip içebiliyorum, asla en ufak bir acı tüketemiyordum şimdi kaşık kaşık isot yesem dokunmuyor. Çay istediğim kadar içebiliyorum. Bence bir denemeni öneririm birşey kaybetmezsin.