Parasite adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba kıymetli kardeşim. Dünkü konunu da okudum. Hayatının baharındayken, ailenin üzerinde böyle bir baskı oluşturmasına tüm kalbimle çok üzülüyorum.

Sana bir tavsiyem var. Büyüklerini yoksay, ez geç demiyorum. Saygısız ol, burnunun dikine git de demiyorum. Ama bu hayatı kendin için yaşıyorsun ve kendine yaşayacaksın.

Genelde aileler evlatları için idealist düşünürler ama bir genç senin yaşındayken hayatın zorluklarını fark edemez; verilen bu emeği çarçur eder diye zıtlaşırlar. Sende ise durumun tam tersi olduğunu görüyorum üzülerek.

Hayallerin olsun, hedeflerin olsun. Fiziki olarak gidip çalışman gerekiyorsa çalış, ama bir taraftan dijitalde bir şeyler yapmaktan, düşünmekten, üretmekten, başlangıç için sermayesiz işlerle olsa da ailenden gizli bir en azından düşüncelerin için sermaye oluşturup, bunları hayata geçirmek adına çabalamaktan vazgeçme.

Konuda sormuş olduğun soru hakkında ise ne yazık ki bir tavsiyem olamayacak. Umarım hayallerini hedefe, hedeflerini başarıya dönüştürdüğün musmutlu, başarı dolu bir hayatın olur.
Merhaba, güzel ve samimi sözlerin için çok teşekkür ederim . Düşüncelerini benimle paylaşıp destek olman beni gerçekten mutlu etti. Aile konusundaki durumumu anlaman ve bu şekilde yaklaşman bana moral verdi. Tavsiyelerini dikkate alacağım ve elimden geldiğince hem çalışıp hem de hayallerim için çabalayacağım. İyi dileklerin için tekrar teşekkür ederim, ben de sana hayallerinin gerçekleştiği huzurlu bir hayat dilerim.
helcurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Umut
Günlük işe başlamadan önce ücreti netleştir, mümkünse gün sonunda peşin al.
Kimlik, senet gibi belgeleri verme, kapora isteyen yerlerden uzak dur.
İşi referansla bulmaya çalış, sözleşme varsa dikkatlice oku.
Şimdiden başarılar ^^
Teşekkür ederim, tavsiyelerin çok değerli, dikkat edeceğim