ichbinalper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba geçmiş olsun hocam bu yüzden tek ekspere değil o motordan anlayan bir motor üstadına da götürülmeli araç davadan pek bişey çıkar mı emin değilim
Enes59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ekspertize ve şahısa dava açabilirsiniz ve neyden motor yedi sebebi nedir
androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Motor nasıl bir motor hocam
Dizel mi
benzin mi
turbolu mu
Karşılaştığınız sorun nedir ?
İbrahimH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bir şekildi haklı çıkacağınızı sanmam sonuçta exper raporu ortada.
Adamların dediği expere mi gittiniz?
Logisoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam motor sağlam olsa bile hangi sebeple motor yedi , yağ pompası yağ mı basmadı piston kolu mu kırıldı , bunu kimse bilemez sonuçta garantili mal almiyorsunuz hiç bir şahıs garanti veremez , o eksperde veya sanayide kontrol falan hikaye , motor uflemiyorsa iyi diyorlar bomboş bilgi
dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldıktan sonra kaç km yol yaptımız ?
eksper i onlar mı önerdi siz mi seçtiniz ?
Araç kaç bin km de ?
en son bakım ne zaman yapılmış ?
motor yedi derken bir çok motor yeme şekli var sizinki hangisi ?
myildirim43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazen araçtaki yağ yakma gibi kusurlar duman önleyici katkılar ile geçici olarak gizlenebiliyor. Eğer böyle bir şeyse evet kusuru gizledikleri için dava açabilirsiniz ve muhtemelen de kazanırsınız. Ancak kullanıma bağlı conta yakma vb bir durum olduysa dava açsanız bile eksper incelemesi sonucunda kusur size çıkabilir. Detaylar önemli yani Geçmiş olsun.
miraczubeyir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle geçmiş olsun...
Geçenlerde benim aracım da conta yaktı aracımın modeli mercedes
gerçekten çok saçma fiyatlar çıkarıyorlar motor yaptırmak gerekiyor falan
Expertizler genelde ayrıntılı bakmıyorlar hocam ayrıca siz seçseydiniz keşke hangi expertiz olduğunu bilmiyorum ama kim seçti vs
Araç alırken bi motor ustasına göstermek de gerekiyor expertiz üstünden inceleyip geçiyor.
Tekrardan geçmiş olsun

Dava açsanız da bir şey olacağını sanmıyorum alırken sorun çıkmadığı ve işlem tamamlandığı için.
adam kendini alırken kontrol etti vs diyerek savunabilir.
KumSaatiSessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Usta sandık motor koyacağız dedi..

Eksper dava açabilirsiniz dedi..
Gizlen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun.
rapor 24 saat geçerli.
Enes59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka ustaya olmadı yetkili servise götürüp baktır sonra ilk işin sağlam bir avukattan bilgi almak derse %99 kazanırız dava açabilirsiniz belki de ekspertiz görmemezlikten geldi sorunları bilemezsiniz. Araç marka model yıl km nedir?
OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun birşey çıkmaz çünkü motoru sağlam bir araç ver bana ben sana motoru yiyeyim 1 saat sürmez sonucta garantili birşey değil o nedenle birşey çıkacağını sanmam
dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kusura bakma fakat kaç kişi size şu soruları sordu ( ben dahil )

eksper i siz mi seçtiniz?
araç model marka km ?
Yahu ciddiyim sorumsuzsun , konu açtın bari cevapla , la havle
kaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Ama hiç trip atmayın arkadaş haklı araba ne motor ne? Exper kurumsal firma mı ?
bir günde eğer motoru hor kullanmadıktan sonra motor yemesi imkansız. Sandık motor atacak blok mu çatlak ne sorun var belli değil. Kayış mı koptu ne oldu? detay verirseniz insanlar daha çok yardımcı olabilir.
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parayı sokaktan mı topluyorsunuz gidin hakkınızı arayın iki günde bozulan motor kısmet işi değil dolandırma işidir. Biz 1000 liralık mal satsak sonra bir şey olsa adamlar 1-2 ay sonra yazıyor bu niye böyle oldu diye. Bir saf siz misiniz gidin adamlarla konuşun yoksa savcılığa suç duyurusunda bulunun gerekirse haberlere çıkın. Siz ses çıkarmadıkça yarın öbür gün başkalarına da aynısını yaparlar.
srhttkz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aktif olarak ticari araç bakım onarım işi yapıyorum bizimde başımıza geliyor alan kişi 1 hafta içinde motor yiyor dava açıp kazanıyor. Burada önemli olan sizin bir hatanızın olmaması bunuda motoru söküp bakan usta ve oraya gidecek bilir kişi tespit ediyor. ayıplı mal satmaktan dava açın motor masrafını satıcıya ödetirler
ntka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazen araçtaki yağ yakma gibi kusurlar duman önleyici katkılar ile geçici olarak gizlenebiliyor.
Bunu devamlı yapıyorlar.
Ahlaksızlık almış başını gitmiş.

Araç sahibi de kaderine razı olmuş fazla bir şey demeye gerek yok.
bekirctn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu okudum ama konu sahibi hiç bir soruya cevap vermemiş günlük gibi yazmış geçmiş garibim millette yardım edeceğim diye cabalamış klasik.
AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazi eksperler sunu diyor, "xx" paket kapsminda 3 ay ya da 5000 km garantisi veriyor. bu tarz olanlari tercih etmek faydali. Gecmis olsun. Ornek: https://otorapor.com/garantili-full-paket

Ben kendime yeni araba alirken de, cok eski araba alirken de hicbir zaman ucuz olsun diye bakmadan bu tarz paketleri alirim. Zaten eger onlara masraf acacak birsey olursa da garanti paketine girip basimiza masraf acmasin diye, hem daha iyi inceliyorlar he msorun cikartacak birsey olursa iyice detayina kadar soyluyorlar.
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. el bir araç neticede fazla kullanmadınız ama kusur sizde olabilir. Bunun için bir bilir kişi tutun aracın içine katkı atmışlar mı kontrolünü sağlarsa sizi yanlıtmak için katkı atmamışlarsa pek bir şey ispat edemeyebilirsiniz. Ama yanıltmak için katkı vs. veya bilir kişi farklı bir yorum yaparsa dava açmaya değer en azından aracı satan kişi size belirli bir zararınızı verebilir diye düşünüyorum.
msezen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem soruları cevaplamayacaktınız neden konu açtınız?
Arkadaşlar herkese merhaba,

Dün r10 yavaşlığı yüzünden cevap veremedim. Bugün araba ile uğraştığım için yeni cevap verebildim.

Öncelikle yardımcı olmak isteyen kişilere çok teşekkür ederim.

Özel mesaj atan bir eksper firması önerisi ile bu işlerden anlayan avukat ile birlikte işlemlere başladık.

Eksper raporu kısa süreli geçerli bile olsa, dava uzun sürse bile er ya da geç bizim kazanacağımızı söyledi.

Zararı kat ve kat karşılayacaklarını söylediler.

Eksperi full paket ve kurumsal Türkiye genelinde tahminimce 40 bayisi olan bir yerde yaptırdım.

Ben üzerime düşeni yaparak eksper yaptırdım fakat bu kadar kısa sürede ustanın bana sandık motor koymamız gerekiyor demesi normal değil.

Hem ekspere hem satıcıya karşı yasal süreç üzerinden ilerleyeceğiz.

Tahminimce katkı maddesi ile geçici çözümle kusuru önleyip bana sattılar.

Herkese iyi günler dilerim.