Yıl 2025 hala yerli-milli üzerinden tartışma yapanlar var ciddi ciddi. TOGG özel bir şirket, ortakları belli (basit bir aramayla bulabilirsiniz). Devletin bir payı yok.
Ortaklar yerli diyorsanız, o ortakların millete ne kadar yararı ne kadar zararı var belli değil. Kimse hayrına bu millete 1 kuruş destek vermiyor.
Bu durumda özel bir şirketin ürettiği arabayı, sırf bazı ortakları yerli diye neden satın alsın? Şu anda bir TC vatandaşı bir kaç parça birleştirip, telefon üretip android yükleyip 'yerli' bir telefon üretse. Bunu iPhone/Samsung ile aynı fiyata satsa kim alır? Almak mantıklı mı olur? Hayır.
Millet bunu satış rakamlarında zaten gösteriyor, Tesla Ağustos'ta 8730 TOGG 1249 araç sattı. Bu millet ekonomik sıkıntılar altında, aynı fiyata daha kötüsünü, sırf 'yerli' görüyor diye alma lüksüne sahip değil. Millet Tesla sayesinde nispeten iyi sayılabilecek araçlara erişebildi.
Burada milliyetçilik, bayrak, din, kitap, ırk, kültür adı altında TOGG övenlere aldırmayın, piyasayı inceleyin karşılaştırma yapın, bütçeniz doğrultusunda hangisi daha iyiyse onu alın.