Evet teknik olarak saldırabilir ancak bana kalırsa gerekli şartları sağlayamadan buna cesaret edebileceklerini çok düşünmüyorum.

Arkalarına Büyük destek almadan bunu yapamazlar çunku israil ekonomik olarak güçlü olsa bile askeri gücü çok yetersiz bir ülke.

Türkiye karıştırılmaya müsait bir ülke yapısına sahip maalesef ... İç işlerinde büyük bir kaos ortamı yaratmadan bunu yapamazlar. Şayet bunu başarırlarsa ülke içinde ciddi bir kaos ortamı yaratırlarsa zaten ülkece dört bir yanımız ateş çemberi içinde işte o zaman işler değişir. Bunun için içişlerinde çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Özellikle son dönemlerde Türkiye'de ciddi bir sosyal çürüme olduğunu düşünüyorum milliyetçi kesim gün geçtikçe azalıyor. Özellikle ekonomik ve siyasal nedenlerden dolayı insanlar kendi canının derdine düştü ve herkes yurtdışına kaçma planları yapıyor. Eski toplum yapısı gün geçtikçe yok oluyor.

Türkiye Ortadoğu'daki hiç bir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar büyük bir güçlü bir ülke ancak bu ateş çemberinde , yaşanılabilecek bir kaos ortamı veya iç karışıklılıkta geri dönülmez bedellerle karşı karşıya kalabiliriz.

Zaten ekonomik olarak bu kadar sıkıntıların yaşandığı dönemli iç veya dış karışıklılık Türkiye'yi en az 50 yıl 100 yıl geriye atacaktır.