Selam olsun,
Saldırabilir ve zarar verebilir.
Saldırır mı?
Elbette aklından bile geçirmez.
Bazen safi milliyetçilik sanılıyor bu yazdığım ama işin aslı ilgisi yok sadece objektiflik.
Biz Türkiye içinde ne sorun yaşarsak yaşayalım Türkiye düşman olarak seçilecek ya da düşmanlık yapılması kolay bir devlet değildir.
Bu bazen ne büyüttün gücümüzü diye eleştiriliyor lakin Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri düşman saldırısı yaşamamıştır. Bu somut gerçektir.
Asya ile Avrupa'yı birleştiren İstanbul gibi bir şehre sahipken, üç tarafı deniz olan bir coğrafyayı bizi çok sevdiklerinden elimizden almıyorlar diye düşünmek isteyen düşünebilir.
Çok eksiğimiz, hatamız, yanlışımız, geri kalmışlığımız olmasına karşın bir ülkenin Türkiye ile düşman olmak isteyeceğini sanmamaktan öte mevcut durum göz önüne alınırsa tercih edilen bir yol olmadığını yazabilirim.
Ben yazıyorum ki kurulduğundan beri Türkiye'yi düşman kabul eden ve savaş ilan eden var mı? Yok.
Madem yok bu bizi sevdikleri için değilse düşman olmak istemedikleri içindir yazıyorum.
Aksi durumda yaşadığımız coğrafya hem su hem deniz hem iklim hem de asya avrupa bağlantı noktasıyken yüz yıldır bizde bırakılır mıydı?
Eksiğimizi, geri kalmışlığımızı, yanlışlarımızı konuşalım sıkıntı yok ama o kadarda değil.