Önemli olan ciddi bir ortam değil bence sonuçta bir beklentimiz var bu sosyal medyadan. Ama instagram acaba kapatacakmı diye endişe etmektense tiktokta instadan daha fazla insan var. Girin insta playstore yada apple store yorumlarına son yorumların hepsi hesap kapanması ile ilgili. O kadar uğraşıp emekleri çöpe atmaya değmez. Dün yeni tanıştığım bir kız bile elinde telefonla sabahlara kadar tiktok izliyorum diyor. Instagrama girmiyorum pek diyor. Yani kitle tiktoktaysa o bizim için saçma bir platform değil para kaynağı oluyor.

Ben o yüzden bıraktım bu saçma instagram platformunu. Herkes benim gibi hesabı kapanınca silse uygulamayı ve tiktoka falan geçse o zaman kullanıcı azalınca kendilerine çeki düzen verirler. Yani adam günde binlerce takip ediyor diye kısıtlama geliyor. Amaç ne zaten sosyal bir ağ isteyen istediğini yapamıyorsa çık dışarıda kafede çay iç daha sosyal olursun. Ben 2017-20 arasında milleti takip ederek inanılmaz işim için dönüş alıyordum deli gibi satış oluyordu. Şimdi reklam bile bazen 1 dakikada 300-400 tl harcıyor kendi saçma yapay zekalarından dolayı.

Yani kısaca demek istediğim size saygı göstermeyen bir platformu kullanmayı bırakın. Bizim gibi düşünenler sayesinde ya kendini düzeltir yada facebook gibi biter. Boşuna amerika tiktokun peşine düşmedi satın almak için. Çünkü instada 1 milyar aktif insan geziyorsa günlük, tiktokta 100 milyar insan geziyordur herkes orada takılıyor.