OxentaDigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam performans bakımından öyle fakat hız bakımından windows daha iyi

hocam alışmak ile alakalıda olabilir fakat genel anlamda bir işi windows da 20 dakika uğraşıyorsam macde 1 saat uğraşıyorum kullanım rahatlığı vb. windows daha iyi ama tabi performans açısından macbook dediğiniz gibi şahane ötesi.
Benim mac mini m1 16 gb benim diyen windows bilgisayarla kapışır.
Ayrıca tam tersi windows da 1 saat de yaptığınız işi macos da 20 dakika da yaparsınız. Kısayollar, kestirmeler, üretken programlar hep mac de.

cdermnx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 yıllık windows kullanıcısıydım 2 hafta önce macbook proya geçiş yaptım.
Tek sebebim güçlü windows bilgisayarların ağır olması ve taşınabilirliğinin zor olmasıydı. Evet biliyorum taşınabilir güçlü windowslarda var ama o fiyatlara çıkınca macbook çok daha mantıklı kalıyor.
2 haftalık deneyimim: bazı işleri gerçekten çok zorlaştırmışlar örneğin ekran görüntüsü alma. Neden 3 tuşa basarak o kadar basit işi yapıyorum anlam veremiyorum.
Bu şikayetlerim dışında kusursuz. Sarj aleti taşımak diye bir şey yok neredeyse. Günde en az 8 saat kullanan biri olarak 2 günü çok rahat çıkarabiliyorum (zaman zaman video render alıyorum, photoshop açıyorum bazende kod yazıyorum.)

Ekran kalitesi kusursuz.
Belki saçma gelecek ama nedense macbookta artık daha kolay odaklanıyorum ve çalışasım geliyor.

En büyük konforum bel ağrım azaldı. Eski bilgisayarım bilinen bir markanın oyun bilgisayarıydı RTX 4050 olan yerine göre güçlü bir bilgisayardı ama bilgisayar 2.50 kg sarj aleti 1kg neredeyse... Zaten adaptorsuz gezmek mümkün değil.

Şuan macbook pro 1.5kg ve genellikle sarj aletini yanımda gezdirmiyorum. Çünkü bitmiyor. Bitsede type c ile sarj edebiliyorum, telefon sarjı ile.

Hala tam alıştım diyemem ama aldığıma çok memnunum.

Şöyle özetleyebilirim kendim için: Eğer taşınabilir, mobil bir kullanım ve Apple ekosisteminden bir cihaza sahipseniz öneririm.
Shottr gibi screenshot programları kullanabilirsiniz.