Hocam dönem dönem yaşadığım çok oldu benzer durumu ama çok kısa sürdü, her şeye ticaret ya da iş olarak bakmak yerine mental olarak hedefler koymak beni daha çok rahatlatıyor. Örneğin: 1 milyon dolar kazanmak, çok iyi yatırım almak, satış yapmak yerine 1 milyon dolar kazanarak bu parayı kendim, ailem, sevdiklerim ve bir kısmını sokak hayvanlarına ayırmak gibi. İnsanoğlu doyumsuz bir varlık çoğu zaman. Herkes göz önünde olmak, dikkat çekmek ve en iyisi olmak ister. Bunu paraya bağladığın zaman da ucu bucağı alınamayacak bir döngüye dönüşüyor. Hep son model araba, telefon, daha çok iş, para
bla bla. Rahatsız hissettiğiniz ortamlardan uzaklaşın. Hobiler edinin, sevdiğiniz şeylerin üzerine gidin. Önemli olan para kazanmak değil, kazandığın parayla ne yaptığın ve o parayla mutlu olup olamadığındır. Mental olarak veya manevi olarak amaçların olmadığında çok paran olsa da seni bir adım ileriye taşımayacak veya mutlu etmeyecek. Sadece hep daha iyisine sahip olmak için harcanıp geçen koca bir ömüre ve döngüye dönüşecek. Buna dönüşmeden sizi mutlu eden şeyleri keşfedin, hobiler edinin, gezin dolaşın. Gerçekten siz olduğunuz için sevdiğiniz için yapın. Ben böyle düşünüyorum. Umarım faydası olur.