saçma sapan vergi sistemi yüzünden araba alamıyoruz. sarı siteye bakıyorum işime yarayacak araçlar 800.000TL den başlıyor ve 7-8 yaşındalar. dünyanın geri kalanında hurdaya ayrılmış araca 19.000$ vermek beni rahatsız ediyor. 86 milyonluk büyük bir ülkeyiz. adam gibi vergi sistemi olsaydı insanlar rahatça araba alırdı. bugün togg satılmıyorsa en büyük sorumlu vergi sistemidir. vergi düşerse herkes koşarak togg alır demiyorum ama elektrikli araç tercih eden kişilerin bir kısmı togg da alır.
insanlar neden togg yerine tesla alıyor? çünkü sunduğu donanım ve özellikler göre kendi segmentinde öne çıkıyor. dünyada milyonlarca tesla araç satılıyor. togg yeni bir araç, yeteri kadar geçmişi yok, yarın bir olay olsa hesap soramazsın, hakkını arayamazsın. togg a saldırıyorlar diye ağzını bile açamazsın. zaten araçlar ateş pahası ve insanlar 3 kuruş parasını riske etmek istemiyorlar. eğer vergiler bu kadar yüksek olmasaydı belki insanlar 2. araç olarak togg alabilirdi ama tek atımlık barutu olanlar bu riski alamaz.