Bir yıl önceye kadar Windows kullanıyordum. Sonrasında laptop ihtiyacım için macbook tercih ettim.
Hız ve performans konusunda kesinlikle Windowstan iyi geldi bana. Genel olarak uyku modunda olması işime kaldığım yerden devam etmek açısından epey hızlandırıyor. Bu özellik Windowsta da var evet ancak pil sebepli çoğu kişi kullanmıyor bende dahil.
Macosun kısayolları falanda zor değil. Sadece @ işareti başlangıçta kafa karıştırıcıydı. Bazen farklı bilgisayarlara bağlanmak zorunda kalıyorum misal bu işareti yapmak için bağlantı programını kapattığım oluyor yanlışlıkla.
Onun haricinde kullanım kolaylığı, pil ömrü, performansı, hafifliği ve en önemli şeylerden biri olan sessizliği (sık sık kulaklık takan biri olmadığım için fan sesini her zaman duymak zorunda kalıyordum şu an öyle bir derdim kalmadı) macos seçmek için yeterli.
Benim için eksi yönleri ise Windows gibi bir masaüstüne sahip olmaması. Genel olarak masaüstünü masaüstü olarak kullanamıyorsun. Geçici dosyalar için bir yer gibi bir şey. Bir de dosya gezgini kullanışsız o kadar