Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kontrolsüz şekilde köpekleri kendi hallerine mi bırakmışlar onu anlamadım. Eğer öyleyse gerçekten anormal bir durum. Yoksa bağlı fakat ipleri mi uzundu acaba?
40 cm yüksekliğinde duvar ve kapılar vardı evde. Tabiki üstünden atlayıp çıktılar. Benim köpeğim elimde tasmalıydı.

bilimokur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bireysel silahlanmanın önemi. Karşı çıkan arkadaşlar kendilerini bu olayda yerine koysun bir zahmet. Allah korusun hamile eşiniz ve çocuğunuz da orada olabilirdi. O zaman ne yapacaktınız?
Eşim ve oğlum 10 metreden biraz fazla uzaktaydılar. Oğlum korkudan kaçıp saklanmış ve ağlamış. Sonrasında anlattı. Sonra sakinleşince bizim yanımıza gelip bana sarıldı yanındayım der gibi.

Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
11 değil 18 yıldır forumdayım. Üslubumu, forumda beni tanıyanlar çok iyi bilir. Siz hakettiğiniz üslubu gördünüz. Önce kendi yazdığınıza bakın. Sokak hayvanlarına nefret kusmayın. Burada sokak hayvanlarını savunmuyorum. Zaten konuda bahsi geçen hayvanlar sokak hayvanı da değil. arkadaşın yaşadığı olay zaten kabul edilebilir birşey değil. Bir önceki mesajıma bakarsanız zaten anlarsınız. Oradaki 5 köpeğin sahibinin sorumsuzluğu açık şekilde. Bu da dava edilebilir.
Hayvanların suçu yok. Doğası gereği böyle yapıyorlar bende okeyim bu duruma ama bunu sahipleri bilmiyor ve o köpekler orada ciddi bir tehlike oluşturuyor. Günlerdir hastane, karakol ve belediye arasında gidip geliyorum. Oradaki diğer mahalle sakinleri ile görüştüm. Hepsi bu hayvanlar korkuyorlar ama kimse şikayetçi değil. Köpekler geçerken herkes evine giriyormuş kapılarını kapatıp. Daha önce birinin küçük ırk köpeğini boğmuşlar bahçesinde. Bu olaylar artık hayvan severlikten canavar severliğe dönmüş durumda.

KOCABAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu öneriyi ben de destekliyorum. Kesinlikle eğitimli rott veya corso bul 10 tane. Akşama kadar sokakta nöbet tut. Eğitimli rott veya corso bulamazsan rakun veya mirket de olabilir hocam. EN kötü ihtimalle civar bir kreşten 3-5 tombul bebenin eline sıkıştır 3-5 kağıt,onlar halleder.
Biz bunu organize edebilecek insanlar değiliz. Yapamayız yani

niks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, yanlış anlamayın, artık iş işten geçmiş. Ama bir dahaki köpek tercihinizde, sizin onu değil, sizi ve ailenizi koruyabileceği bir köpek türü tercih etmenizi öneririm. Bağlandıktan sonra değişme şansınız yok, maalesef.
2 tane kangal 3 tane da kangal gibi büyüklükte hayvana karşı ayı falan beslemem lazım herhalde. Alman kurdu besliyorum. Hayvan bizi koruyacak diye canından oluyordu. Sizin yaklaşımınızda bir garip.

KarakurtCapital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun .O sokaktan geçmemeliydiniz. gibi bir savunmanın hukuki bir değeri yok. Kamuya açık bir yerde hayvanlar tehlike arz edecek şekilde serbest bırakılıyorsa, bu tamamen sahiplerinin sorumluluğudur. Hastane raporlarını ve veteriner raporlarını saklayın. Savcılığa suç duyurusu yap. Karakola git, şikayet dilekçesi ver. Ve bunları hemen yap olayı soğutma.
İlgili evrakları topladık ve gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduk. Köpekler ilgili ev sahibi tarafından sahiplenilmemiş. Belediye tarafından işaretlenmiş köpeklermiş. Bu durumda kadın sadece basit bir para cezası alacak muhtemelen. Köpekleri de bulabilirlerse toplatacaklar. Daha önce pek çok kaçırmışlar. Bunda da kaçırdılar biliyorum. Pek bişey olacağını sanmıyorum. Ne kanunlar, ne kolluk kuvvetleri ne de başka bir kurum bu durumda düzgün bir adım atamayacak gibi duruyor. İş başa düşecek sanırım.