Merhaba,
Aslında Python’un web geliştirme tarafında da oldukça güçlü olduğunu belirtmek isterim. Flask, Django ve FastAPI gibi framework’ler sayesinde hem küçük ölçekli projeler hem de kurumsal ölçekte devasa sistemler inşa edilebiliyor.
✅
Avantajları:- Hızlı geliştirme: Python’un yalın ve okunabilir sözdizimi sayesinde projeler daha kısa sürede hayata geçirilebiliyor.
- Zengin ekosistem: Hazır kütüphaneler sayesinde entegrasyon ve geliştirme süreçleri çok kolay.
- Modern API geliştirme: Özellikle FastAPI, performans açısından Node.js kadar hızlı sonuç verebiliyor ve OpenAPI/Swagger desteğiyle API dökümantasyonu otomatik üretiliyor.
- Topluluk desteği: Python en geniş topluluklardan birine sahip, çözüm ve kaynak bulmak kolay.
🌍
Büyük şirket örnekleri:- Instagram – Django ile temelleri atıldı, halen Python ağırlıklı çalışıyor.
- Spotify – Veri analizi, backend servisleri ve API’lerinde Python kullanıyor.
- Dropbox – Hem masaüstü istemcisi hem de backend tarafında Python ağırlıklı.
- Reddit – Orijinal sürümü ve hâlen büyük kısmı Python tabanlı.
- YouTube (Google) – Başlangıçta Python ile geliştirildi, halen önemli kısımlarda kullanılıyor.
Kısacası Python yalnızca backend değil, web geliştirme tarafında da
kaliteli işler çıkartan, büyük ölçekli sistemlerde kendini kanıtlamış bir dil.
Merhaba,
Web geliştirme için Python kullanmanızı tavsiye etmem. Pythonu ben kendim Backend api sistemleri için kullanıyorum yani arka plandaki işlemler için kullanıyorum. Web tarafında Php,Html kullanıyorum modern ve yeni çıkan diller arasında React vardır bunu kullanabilirsiniz. Ama yok Python ile yapmak isterseniz ben kendim fastapi ile kullanıyorum kullanabilirsiniz.