WrionOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lisans satışı konusu doğru yapıldığında kazançlı olabilir ama birkaç noktayı göz önünde bulundurmak gerekiyor:

1. Talep – Arz Dengesi: Her yazılımın lisansına aynı oranda talep olmuyor. Popüler yazılımlar daha hızlı satılırken, niş olanlarda sermaye bağlayıp beklemek gerekebiliyor.

2. Reklam ve Tanıtım: R10 üzerinde sadece konu açmak yetmez, öne çıkmak için reklam, sponsorlu içerik veya farklı kanallardan tanıtım yapmak gerekiyor. Bu da ek bütçe demek.

3. Rekabet: Bu alanda zaten uzun süredir satış yapan güvenilir satıcılar var. Yeni başlayacak birinin onlarla rekabet edebilmesi için uygun fiyat, güven ve hızlı destek sunması şart.

4. Kazanç: Net bir rakam söylemek zor çünkü satış hacmi tamamen talebe, tanıtıma ve güvene bağlı. Kimisi ayda birkaç lisans satıp küçük gelir elde ediyor, kimisi düzenli müşterilerle ciddi kazanç sağlıyor.

Kısacası yapılır mı? Evet yapılır, ama hem sermaye bağlayıp hem de reklam işini doğru yönetmek lazım. Kazanç var ama kimseye “garanti” değil. Doğru strateji ile uzun vadede kendini amorti eden ve kâr bırakan bir iş modeline dönüşebilir.
Teşekkür ederim hocam yani herkes zaten belirli bi müşteriyi yakalamış yeni giricek birinden neden alsınlar örnek veriyorum zaten R10 premium paket alıcam günde 3 4 kere konu yukarı taşınıcak ve ek olarakta rekabetciler fiyatlara bakıcam adam 200 tlye satıyosan ben her ürüne 20 tl eksik koyarım 180 tlden veririm bi süre bu şekşlde müşteri cekerim belki işe yarar