WrionOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz hesap kapatma sorunları genelde Instagram’ın otomatik güvenlik filtrelerinden kaynaklanıyor. Özellikle yeni açılan hesaplarda kısa sürede fazla içerik paylaşmak, aynı cihaz/IP üzerinden birden fazla hesap yönetmek veya algoritmanın “şüpheli davranış” olarak gördüğü hareketler (örneğin kısa sürede çok takip/etkileşim) hesabın kapatılmasına sebep oluyor.

Çözüm için birkaç yöntem var:

– Kimlik doğrulaması açmak: Profilde mutlaka telefon ve mail onaylı olsun. Mümkünse iki faktörlü doğrulamayı açın.
– Destek talebi göndermek: Hesap kapatıldığında “itiraz et” seçeneği çıkıyor. Oradan kimlik göndererek hesabınızı geri açtırabiliyorsunuz. Daha önce birçok kullanıcı bu şekilde hesabını geri aldı.
– Paylaşım temposunu düşürmek: Yeni hesaplarda ilk haftalarda çok sayıda gönderi atmak yerine azar azar yükleme yapmak daha güvenli oluyor.
– Aynı cihazdan çok hesap yönetmemek: Aynı telefondan ard arda hesap açıp kapatmak sistemi tetikliyor. Hesapları farklı cihazlardan kullanmak daha sağlıklı olur.

Özetle, kişisel fotoğraf paylaştığınız hesaplar aslında “politika ihlali” nedeniyle kapanmıyor, tamamen sistemin otomatik güvenlik filtresine takılıyor. Yukarıdaki adımları uygulayıp kimlik doğrulama ile itiraz ettiğinizde hesaplarınızı geri alma ihtimaliniz yüksek.
Teşekkür ederim hocam.

Kendi hesabımı daha önce açmıştım, muhtemelen yine açabilirim belki.

Ama şimdi oğlumun fotoğraflarını paylaştığım küçük bir hesabım daha var. Onda sorun olurmu bilmiyorum

Bunların yanında Fenerbahçe ile ilgili olarak paylaşım yaptığım üçüncü bir hesap var. Oda kapanmış, buda açılsa iyi olur fakat açılmasa çokta önem arzetmiyor açıkçası

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, baldızım için kendisine kişisel yeni bir hesap açmıştım. Muhtemelen yeni hesap olduğu için fazla istek atmış ve almış, bundan dolayı kapanmış olabilir
Ama açtıktan sonra çıkış yapmıştım aslında!