Ozietra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google, Wordpress düşmanı gibi bir şey hocam. PHP blogsa forumla kafa kafaya gidebilirdi sanırım.
Bu konuda benim şöyle bir düşüncem var, daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum. Şimdi html veya php bir site yaptınız, resimleri düzgün optimize ederseniz, gereksiz css ve javascript kullanmazsanız, o site Pagespeed'de hem mobilde hem masaüstünde 100'e yakın skorlar alıyor. Ama aynı siteyi aynı resimler ve yazılarla Wordpress'de yaptınız, Wordpress temalarının özelliği sonucu haddinden büyük css ve javascript kodları ortaya çıkıyor, 10.000 satır css'den belki sadece 200-300 satırı kullanılacak, ama tüm css dosyası olduğu gibi yükleniyor. Zaten Pagespeed neredeyse tüm Wordpress sitelerinde css ve javascript'e takmış durumda. İstediğiniz cache, hızlandırıcı ve optimizasyonu yapın, belki masaüstünde 100'e yakın skorlar alabiliyorsunuz, ama mobilde 100'e yakın skorlar almak imkansız gibi. Mesela şimdi baktım; Wordpress ile yaptığım bir site masaüstünde 99 95 100 100, ama mobilde 71 95 100 100, aynı sitenin masaüstü performansı 99 ama mobil performansı 71. Sitede de Generatepress teması kurulu, WPRocket full çalışıyor.
Hatta Pagespeed yine iyi skorlar veriyor, Semrush, Siteguru, vs. gibi bir sürü SEO programı "siteniz yavaş, hızlandırın" hatası veriyor, Pagespeed'de 100 puan görseniz bile başka bir SEO programında aynı siteyi 70 puan görebiliyorsunuz. Google'da site hızına gerçekten önem veriyor, yani bence Google Wordpress düşmanı değil de, Wordpress bu hız işini bir türlü çözemediği için Google Wordpress sitelere düşük puan veriyor.
Bunun da nereden farkına vardım, yıllarca büyük çoğunlukla Joomla ile site yaptım, Wordpress'i çok az kullandım, Joomla'nın zaten kendi içinde bir cache sistemi var, ekstra bir cache eklentisi alırsanız Joomla her şekilde çok hızlı idi. Ama 3'den 4'e geçiş yaptılar, 3'de kullanılan bütün temalar eklentiler 4'e uyumsuz, tüm siteleri baştan yapmak gerekiyor, sıkıldım ve Wordpress'e geçtim, ondan sonra da her Wordpress sitesinde bu hız sorunu ortaya çıktı.