Merhaba arkadaşlar,
WordPress vb. alt yapılarda sürükle bırak gibi yöntemler ile düzenlemeler yapılabiliyor. Ancak Ticimax, İdeasoft gibi sitelerde bu hala mümkün değildir. Bende ticimax alt yapısında yer alan bir sitenin ana sayfasının temasını düzenleyeceğim ancak html ve css bilgim bir web tasarımcı gibi değil oldukça düşük seviyededir. Bazı kısımları ChatGPT yardımı ile düzeltilmektedir hatta büyük bir kısmı düzeltilebiliyor ancak ChatGPT yeterli değildir. Bunlara ek olarak kendimden bahsetmem gerekir ise 5 yıldır SEO alanında çalışıyorum. Bu alanda belli bir bilgi birikimine sahibim. Uzaktan öğretim ile Web tasarımı ve Kodlama bölümünde öğrenim görüyorum. Bu alandada kendimi geliştirmek istiyorum. Öyle ki SEO ile ilişkili bir çok kısım mevcuttur.
1- HTML, CSS ve JS öğrenmeye nereden nasıl başladınız?
2- Ticimax üzerinden ufak tefek değişiklikler yapıyorum ancak Ticimax belli bir yerden sonra onların oluşturduğu özel temaya müdahale etmenize izin vermiyor. Neden size temaya müdahale etmenize izin vermiyorlar? (Kendi temanızı oluşturup onun üzerinde çalışabilirsiniz dediler)
Öğrenme sebebim ticimaxın temaya müdahale edilmesine izin vermemesidir. Aslında çok büyük bir değişiklik yapmayacağız. Belli başlı kısımların bazılarını değiştireceğiz. Neler yapmamı önerirsiniz?