Forumda aklı başında iş yapan kimse ne ticaret puanını ne de kurumsal üyelikleri zerre kadar dikkate almaz. Çünkü iş yapmak, gerçek hayatta ne ise, burada da odur. Güveni müşteri ile konuşurken sağlarsınız. Sizin negatif ticaret puanı almanız hiçbir şeyi etkilemiyor. Dahası, atan adamın profilinin yok olması zaten başlı başına kanıtlayıcı nitelikte. Negatif puanın içeriği ise bir diğer konu. Çok belirgin bir biçimde atılmış yersiz bir puanlama. Buna inanan zaten sizle çalışmasın.
Benim engelli listem ağzına kadar dolu. Şimdi bir konu açayım, hemen 3-5 tanesi damlar. 10 yıldır bu forumdayım, bu 10 yıldır böyle. Değişmez hiçbir şekilde. Çünkü adamın "kasten konu baltalaması" bile baltalama olarak değerlendirilmiyor. Sattığınız ya da sunduğunuz şeyle ilgili değil, aynı alanda satış yapıyor, ikinci üyeliğe bile gitmeye gerek duymadan gelip sizin konunuzun altını karalıyor. Karalarken elle tutulur bir şey sunsa, eyvallah dersin açıklama yaparsın. Ortada sunulan bir şey de yok.
"Dikkat edin ortada çok xxxx var, temkinli olmakta yarar var."
Bu bir müşteri mesajı mıdır? Satış konusunun altına bu gibi şeyler neden yazılır? Karnın ağrıyorsa, kötü göstermek istiyorsan, zorlarsın en fazla. Sorduğun soru sunulan hizmetle ilişkili olur. Kıl mı olacaksın? Enine boyuna sor. Açık ara arıyorsan en azından.
Benim forumda satış konusu açmamamın en başlıca nedenlerinden biri budur. Varsay ki açtım ve bunlar olmadı. Bu defa da kartla ödeme yapmak isteyip, sonra ya çalıntı kartla yapılmış ödeme ile mücadele edeceğim, ya da harcama itirazı yapan birileri ile mücadele edeceğim. Neden dertsiz başıma dert alayım ki?
Kısaca, yazım dilini beğendiğiniz, görüşüp iş yapabileceğinizi düşündüğünüz, zaten amacı doğru dürüst iş yapmak olan insanlar sizi bir şekilde buluyorlar ya da siz onları buluyorsunuz. Bunlara odaklanın. Negatif yükü boşverin. Rahatsız ediyorlarsa, şikayet edin. Hiçbir şey olmuyorsa, görmezden gelin. Ben görmezden gelmeyi seçtim. Çok huzurlu, öneririm.