Merhabalar;
Mevcutta çok büyük bir şnatiye kompleksinde bir firmada kaynakçı olarak çalışıyorum. maaş 5x.xxx tl ancak 1-1,5 yıl sonra Tekrar çanakkaleye geri döneceğim. bu sebeple bir b planı hazırlıyorum. hem size fikir hem de kendime geliştirmek için bu yazıyı yazıyorum.

Bir hobiyi mesleğe dönüştürdüm

B planının başlangıcı, çanakkalede konteyner ev yapmak istedim yıllar önce, ilk olarak sanayide bir firmada çalışıp kaynak öğrenmeye başladım,

ilgili konum 2022 : bedava meslek öğreniyorum

sonrasında kendi konteyner evimi yaptım kaynak ile…

şimdi istanbulda kaynakçı olarak çalışıyorum.

Yarın çanakkaleye döndüğümde kaynak işine devam edeceğim.

işte burada bir b planı hazırlamam lazım. döndüğümde iş bulmanın yanı sıra kazancımı arttıracak ekstta gelir modelleri oluşturmam lazım. çünkü gelecek karanlık

B planı için ek gelir modellerini şimdilik ana hatları ile şu şekilde düşündüm.

1 - eski tarihli mail satışı : mevcutta stok yapıyorum… taşındığımda elimde stok olmasını sağlayacağım… şuan için 200 adet var… bunu 4-5k sayısına çıkarmak

2 - borsa yatırım: çalışırken aylıklarımdan borsada serbest fonlara yatırım yapmak ve enflasyon üzerinde artmasını sağlamak…

3 - iphone tamiri: küçük bir ilçede sadece iphone tamiri yapacak bir dükkan açmak.. bunu 1 yıl boyunca diğer ek gelirlerden dükkan masraflarını ve eğitim masraflarını çıkarmak… ios mail satışı yaptığımdan ekstra bir avantajı var… iphone al sat yapabilirim belki de

4 - anahtar - çilingir tarzı extra iş modeli araba ev gibi… bu konuda hiç bilgim yok… öğrenecek zaman da yok kadar az… ama bir yolunu bulmaya çalışırım… belki de taşındıktan sonra zamanı kullanırım. çanakkalede sanayide muhabbetim var…

5 - iş güvenliği: zaten b sınıfı uzmanım belki de bulursam bu işi kısmi zamanlı yapabilirim…

6 - ana iş kollarından biri -tamir- tadilat işleri, kaynak, işi yapacağım alan… şuan şantiyede çalışırken firmanın işleyişini de öğreniyorum…

7 - youtube : çalıştığımdan dolayı zaman ayıramıyorum ama kanalı yine de aktif tutacağım… buradan da hiç olmazsa aylık çocukların harçlıkları çıksa yeterli…

son olarak tabiki bunların tamamını içinde barındıracak bir işletme… her biri ayrı koldan değilde bir firma çaıtısı altında birleştirmek… online olanlar diışında diğerlerini yapacak mesleki yeterliliğim mevcut.

Benim b planım bu… şimdilik iş dışında kalan zamanda bunları nasıl öğrenebilirim onu araştırıyorum….

sizin düşünceniz nedir? b planınız var mı?