Kardeşim yaşın çok genç hevesin güzel anlayabiliyorum ama elindeki tek bütçe buysa direkt olarak arabaya yatırmamanı tavsiye ederim. Yine de araç almak istiyorsan bence önce PCP ya da HirePurchase gibi lease kontratlarını araştır. Elindeki nakiti az da olsa aylık kar getirebilecek bir şeye dönüştür. Oradan gelen karla aylık PCP'lerini ödersin. Hem aracın olur hem paran cebinde garantide kalır. Yaşın biraz daha ilerleyince kapının önünde sadece 500km bineceğin bir araca 30k bağlamanın çok mantıklı olmadığını düşünebilirsin. Ya da önüne farklı fırsatlar gelebilir ilerleyen zamanlarda, mortgage vs gibi.
Özellikle PCP'de çok avantajlı kampanyalar olabiliyor. 5 ay önce %0'la Tesla aldım. Bi kuruş ödemeden eski aracımı takasa verip. 4 yıl taksit ve sıfır faiz. İlla ki böyle bir şey yakalanır diye düşünüyorum. En güzel hayallerine en kısa yollardan ulaşmanı dilerim.
Tesekkur ederim hocam, tek butcem bu degil. Teslaniz hayirli olsun ama malesef bana ne kredi ne de guzel leasing cikar, hem yabanciyim hem bir gelirim yok hem de yasim riskli kategoride
insallah halledecem bir sekilde