Hocam bir kaç gecedir yazılarınızı takip ediyorum güzel kafa açıyorsunuz genelde yorum yazmamayı tercıh ediyorum bu sefer cevap yazasım geldi. Size bu konuda sonuna kadar katılıyorum, ben küçükken fikrimi belirtince aşşağılanıyordum ama bunun sebebini anlayamıyordum zaten içime kapanık biriydim çok konuşmazdım kendi içimde düşünür tartışırdım daha o zamandan tartışmanın münazaraya girmenin gereksiz olduğu fikri aklıma girmişti ama zaman ilerleyince farkettimki benim bu içe kapanıklık benle alakalı değil ortamla alakalı bu tarz insanlar karşıt fikirdeki birini dinlemeyi geçtim anında üstüne yüklenip kendi fikrini dayatmaya çalışıyor şahsen bu yüzdende bizim ülkede siyasetin bu kadar rezil olduğunu düşünüyorum kimse şey demiyo evet ben x partisini destekliyorum ama bu bu özellikleri kötü devam ederlerse desteklemeyeceğim sadece siyaset değil çoğu alanda gözlemim bu arada böyle futbolun bunların atası olduğuna inanıyorum. bu durumda dinlemeyi bilenler pısırık ilan ediliyo böyle saçma bi paradoks buradan çıkmaya çalışanlara tavsiyem bu tarz insanlarla uzunca derin muhabbetlere girmemek öyledir diyip geçip muhabbeti minimumda gerektiği kadar gerektiği konularda tutmak ben bunu uyguluyorum şuana kadar gayet memnunum (yaş 18

ileride fikrim aynı mı kalır bilmem) bundan önceki yıllardada sosyal medya çok kullanıyordum 2016-2018 arası Minecraft Türkiye face grubunda fılan çok aktiftim ondan sonra ölü internet ve trollerden bıkıp hiç bi etkileşim yapmadım son olarak yeni yeni burası sardı onunda sebebi burada evet burada kendimi geliştirebilir harçlığımı çıkarabilir, kendimi gösterebilir , çevre yapabilirim dememdi. Üsttede bir hocam "Adamın domaine düşük değer biçtim diye pmden demediğini bırakmadı. " demiş, bu tarz durumlarda küfür aşağılama vesaire olmadan birbirimize saygı gösterebildiğimiz zaman ülkenin huzurunun çok artıcağına inaniyorum ve herkese iyi geceler diliyorum.