Selam olsun,
Girişimci birçok arkadaşın temelde yanlış düşündüğünü gördüğümden antipatik ve nefret objesi olacağım bir konu daha açıyorum.
Gerçi bana tahammül seviyenizden dolayı hakta yemek istemem gerçekten teşekkür ederim.
Genel manada para ve para denmese bile "başarı" olarak yine maddi kazanç hedefe konduğundan birçok hedef tutmamakta.
Tutanlarınsa sürdürülebilir bir başarısı olamıyor.
Hedefler önemsizdir yazmıyorum insanın makro boyutta hedefleri olur ama bu hedefe varmaktan ziyade hedefe giden tercihlerinizle şekillenen yollar sizi geliştirir.
Her hedefe giden yüzlerce yol vardır yani hedefe varırsınız bir şekilde ama hangi yoldan gittiğinize göre o hedefin değeri ve sürdürülebilir olması değişir.
Sizin bugün olduğunuz kişide o yol tercihlerine göre şekillenir.
Benim naçizane genç arkadaşlara tavsiyem hedefiniz olsun ama hedefe varacak en kısa yola odaklanmayın.
Hedeflerinize ulaşıp hedefsiz kalabileceğiniz gibi ulaştığınızı koruyamayacak kadar kısa yoldan gitmiş olabilirsiniz.
Yolunuzu tercih ederken varacağınız hedefe ulaştığınızda o ulaştığınızı koruyacak donanımlara sahip olmayı önceleyin.
Hedef sadece bir noktadır ama yol ve yolda yaşananlar, tecrübeler, dostluklar o hedefin kendisinden çok daha kapı açabilir hayatınızın genelinde.
Benden naçizane bir tavsiye, malum tercih sizin.