Merhaba, aşağıdaki senaryoda bir elektrik devresinin çizimine ihtiyacım vardır. Belki burada elektrikçi arkadaşlar bulabilirim diye konu açmak istedim.
Çizim sayesinde kendim bağlantılarını yapacağım, gereken komponentleri sizlerden isim olarak rica edeceğim detaylı bir döküman talep etmekteyim. Elektrik konusunda çok az bilgi sahibiyim, bu yüzden alınacak komponentlerin +sının nereye -sinin nereye bağlanacğaına kadar detaylı bir şema çizdirmek istiyorum.
1. Bir anahtar aracılığıyla sistemi başlatmak istiyorum, anahtar ışıklı olanlardan istiyorum.
2. Halihazırda elimde bulunan 24V 3A adaptörümü kontrol edebilmek için bi güç regülatörü vb. modüle bağlamak istiyorum.
3. Bu 24V kaynağı potansiyometre ile arttırıp azaltabildiğimi bir ekran sayesinde kaç V'da çalıştığını ve kaç A akım çektiğini görebilmek istiyorum.
4. Bu voltajı devamında + ve - şekilde bir reziztans teline vererek bu teli ısıtacağım.
Beklenen öneri ve geliştirmeler:
1. Maliyeti düşürebilecek önerilere açığım.
2. Sistemin kusursuz işlemesi benim için çok önemli o yüzden çizim de önemli.
Yardımcı olalım, profilimde ki iletişim numarası üzerinden detayları iletin. Matlab programı kullanıyordum seneler önce elektronik temelli olduğum için bakalım neler yapabiliriz.