Bu kategoride açtım 20. konu falan :d Web sitesi alanında sabırsızlığım yüzünden yüzbinlerce lira harcadıktan sonra tekrar YouTubea dönmeye karar verdim.
2017de YouTubea başlamıştım. 30k abone yapıp sattım, yeni kanal açıp tekrar 30k yapıp sattım, sonuncusunda 1k yapıp sattım. Çünkü o zamanlar 100k görüntülenmeye 100-200 lira veriyordu bu yüzden kanal satmak daha cazipti. 1-2 yıldır da ara ara instagram ve tiktok için kısa videolar üretip milyonlarca izlenmeye ulaştım.
Geçmişimden anlayacağınız üzere çok ünlü olmasam da bir tık ünlü sayılırım. İnsanlar yüzüme ve sesime aşinalar. Yapmam gereken tek şey tekrar kendimi onlara gösterip yükselmek.
Kanalı 5 gün önce açtım. 20 abone ve 800 izlenmeye ulaştım. 3-5 dakikalık yatay video çekiyorum. Shorts kitlesi işime yaramayacağı için o alanda ilerleyip şişirme kanal yapmak istemedim.
5 günde, günlük ortalama 3 video, bazen 8, bazen de 6 video atıyorum. 32 videom falan oldu. Bu kadar içerikle bu kadar mı abone kazandın diyebilirsiniz ama kanal yeni o yüzden bence ilerleme fena değil.
Kanalı açtığımı yakınlarıma ve diğer platformlardaki kitleme söylemedim çünkü tamamen organik kemik kitle oluşmasını istiyorum. Biliyorsunuz takipçiler bildirimi açtıysa yeni videolar onların bir kısmına bildirilir ama yakınlarım sadece abone olup video izlemeyecekleri için bildirime tıklamayacaklardır dolayısıyla YouTube bu video takipçilere göre değil diyip geri kalan takipçilere bildirim göndermeyecektir. O yüzden bence doğru bir stratejide ilerliyorum. Bu yüzden kanalı da sizlerle paylaşmayacağım.. belki sonra.
İlk hedefim 3 ay sonra para kazanmayı açıp aylık 10k gelire ulaşmak. Yıl sonunda ise aylık 100k gelire ulaşmayı hedefliyorum. Bahsettiğim gibi eski ve beni tanıyan kitleye tekrar ulaşabilirsem bunu başarmam zor olmayacaktır.
Konu güncellemesini kritik takipçi ve izlenme oluştuğu zamanlarda yapacağım.
07.09.2025 - 22 abone / 900 izlenme
instagramda 45k takipçim vardı hikaye paylaşıp kanalı tanıttım. pek fazla gelen olmaz ama az abone olunca moralim bozuluyor, ünlüyüm lan ben 22 abone ne 😂
09.09.2025 - 37 abone / 1.3k izlenme
Tıklanma oranı %1.5. Çok düşük bunun sebebi de videoların alakasız video sayfalarında önerilmesi. İlgili içeriklerde önerilmeye başlamadığı için bu düşük. Web sitesi gibi düşünebilirsiniz. Siteniz 10 sıradaysa gösterim alırsınız ama çoğu kişi ilk sıralardaki sitelere tıkladığı için to doğal olarak az görünür. Yani özetle alakalı video sayfaları ve aramalarda üst sıralara çıkarsam to yükselecektir. Bu yüzden bir sorun görmüyorum.
11.09.2025 - 46 abone / 1.8k izlenme
Başlangıçta ilerlemenin yavaş olduğunu biliyorum bunu kendime hatırlayıp motivasyonumu bozmak istemiyorum. Günde 3-5 video atmaya devam.
13.09.2025 - 55 abone / 2k izlenme
14.09.2025 - 64 abone / 2.5k izlenme
Video sayısı 61 oldu. Genelde günlük ort. 3 video paylaşıyorum. Yatay formatta ama 1-2 dk lık videolar.
15.09.2025 66 abone - / 2.8k izlenme
Nedense abone bugün pek artmadı ama moral bozmak yok, devam..
16.09.2025 - 69 abone / 3.1k izlenme
Çok video atarsam daha hızlı yükselirim, şansımı artırırım diye düşünüyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Belki de kanal otoritesinin artması için zaman gerekiyordur. Bu sefer hızlı sonuç beklemeden sabredeceğim.
17.09.2025 - 75 abone / 3.4k izlenme
18.09.2025 - 78 abone / 3.6k izlenme
Dün üşendim video atmadım yavaştan motivasyonum düşüyor ama yine de pes etmek yok tek şansım bu çünkü, 2 video fırlattım yeter.
22.09.2025 - 79 Abone / 4k izlenme
Sıkılıp birkaç gün video atmadım abone de pek değişen bir şey olmadı. Ama kötü bir şey oldu. Video metinlerini chatgpt ye oluşturuyordum ama artık etik değil diyip istediğim alanda yazı çıkarmamaya başladı. Bu yüzden içerik değiştirip felsefeye yöneleceğim. Ama öyle sıkıcı felsefe tarihi falan değil "hayatın anlamı nedir?" tarzında herkesin merak edip izleyebileceği içerikler üretmeyi düşünüyorum. Bir süre güncelleme yapmayacağım, iyi bir gelişme olunca yazarım.
24.09.2025 - 93 Abone / 5k izlenme
Kanalın konseptini değiştirip farklı bir alana yöneldim. Normalde daha az izlenir diye düşünüyordum ama tam tersi oldu. Buradan devam edeceğim.
26.09.2025 - 108 Abone / 5.5k izlenme
Kategori dışında bir değişikliğe daha gidip bundan sonra kendimi göstermeden video çekeceğim. Bugün 2 video çektim seste sorun olmuş baya modum düştü. Seslendirme için mikrofon almıştım zaten podcast tarzında sadece sese yöneleceğim, görüntü olarak da oyun videosu bulur koyarım çok sorun değil.
30.09.2025 - 132 Abone / 11.6k izlenme
Shorts paylaştığım için izlenme çoğaldı ama gariptir ki aboneler hep yatay videolardan geldi. Shorts izlenmeleri de bir yerde takılıyordu zaten verim alamadım o yüzden kaldırdım onları. Kendimi göstermeden video çektiğim için bence az izleniyor ama kanal biraz daha ilerledikten sonra yine kendimi göstermeye başlarım.