Öncelikle Merhabalar. Yıllardır bu forumdan kazandığım bilgilerin haddi hesabı yok. Ne zaman bir sorunum olsa veya fikir arasam ilk durağım burası olmuştur. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

Konuma gelecek olursak…
Aslen mesleğim dijital pazarlama. Ama 5 yıl önce dükkanımın yoğunluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldım bu süreçte bir çok şeyden uzaklaştım haliyle. Bugünler de hem evlilikten ötürü hemde işlerimin hafiflemesiyle ekstra gelir ve hobi olarak kendime ek iş ve eğlence arayışına girdim. Forumda gezerken youtube kanalı fikrine denk geldim ve fikir çok hoşuma gitti biraz daha kendime göre özelleştirerek bu fikri uygulamaya karar verdim.

Yapay zeka ile içeriklerimi kısmi olarak hazırladım. Gerekli ödemeleri yaptım sıra geldi kanal açmaya. Sorun burada başlıyor benim için çünkü bilgi karmaşası var ve çok doğal çünkü algoritma meseleleri… Aklımda ne zaman bir soru olsa topic topic geziyorum toplu bir bilgi münazarasına rastlayamadım.

Açtığım bu topic ustalardan acemilere bir bilgi şelalesi olsun isterim. Dünya büyük, youtube ve para kazanma sanatı deniz derya. Bu pastadan en büyük payı bizler alalım isterim.

Şimdi bu işin ustalarına benim önümü açacak sorularım umarım cevaplarsınız ve bu konuyu yıllar boyu ziyaret edeceklere birer ışık kaynağı olursunuz.

- Yurtdışına içerik üretmek iç piyasadan daha karlı peki hangi ülkeye içerik üretsek daha geniş bir pazara hitap ederiz ? Burda dilin önemi nedir ? Altyazı ve otomatik dil eklemek faydalı mı zararlı mı ?

- Sıfırdan yurtdışı menşeili bir kanal açarken izlenmesi gereken adımlar nelerdir ? Bu kanallar daha sonra vpnsiz giriş yapılması durumunda bozulur mu ?

- Sıfırdan kanal açıp pk için 1000 abone panelden attırırsak ne gibi zararları olur ?

- Sıfırdan kanal açmak yerine hazır kanal almak mı mantıklı ? Kendi kategorimiz yerine başka bir kategoriden kanal alıp eski videoları silerek kendi kategorimizden videolar atarsak ne olur ?

- Kanal satın alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Kanal

- Panel kullanmadan direk sıfırdan açtığımız bir hesapta uzun video yaparken daha hızlı abone sayısına erişmek için ne yapmalıyım ? Çünkü abone çok yavaş geliyor ve neredeyse 1000 izlenmeye 1 abone bile gelmiyor.

- Neredeyse niche birşey kalmadı ve olanlar da youtubenin dev çöplük arşivinden sıyrılamıyor veya hedef kitlesine ulaşamıyor. Bizi bu çöplükten sıyıracak şeyler nelerdir ?

- Herkes shortla daha hızlı abone kasılır diyor ancak uzun video atacağımız kanala shortla başlamak kanalın kategorizasyonunu nasıl etkiler ?

- 5-6 saniyelik bir videoyu döngü olarak uzatmanın arkada müzik veya konuşma olması durumunda bir dezavantajı var mı ?

Bu konuyu görüp bizlere yardımcı olarak cevaplarını esirgemeyen herkese bol teşekkürler.

Not: Cevap verirken mutlaka belki gelecekte durumu olmayan bir insana, ailesine veya çocuklarına bir rızık kapısı olabileceğinizi, sizin yorumunuzla harekete geçen insanların hayatına bir fayda olabileceğinizi unutmayın ve lütfen vereceğiniz bilgileri dürüstlükle ve eksik olmadan verin.