BatuhanCLSKN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamun aleykum
Elimde HP Victus 16 4060 ekran kartı 16 ramli bir laptop var 6 ay garantili fakat sarjı 1-2 saat gidiyor oyuncu laptopu olduğundan artık oyun oynamıyorum yazılım işi gelirse anca onu ve arada film izlerim sizce satıp vivabook matebook gibi ofis laptopuna geçmek mantıklımı sarj konusunda çok fark var ve onlarda oyuncu laptopu gibi ısınıyormu öneriniz ne olur
Oyuncu laptopları hantal oluyor. Ekran kartından ötürü aşırı güç tüketiyor. Victus bu kategoride şarjı en çok giden laptoplardan biri. Monster vb olsa 1 saat maksimum 1.5 olurdu. Tabi ki bu film izlerken daha uzun gider. Güç kullandıkça düşer. Victus Monster'a göre daha zarif bu arada.

Onun dışında Matebook cihazlarda 7-8 saat arası pil sunar. 15 ve üzeri bir laptop taşıması zor olur. Yani çantaya koyunca ağırlık yapar . Özellikle şarj aletleri kaba oluyor ama bu modellede daha ufak olabilir.

Yerinizde olsam Macbook Air m2 alırdım. PT de 30.500 16ramli. Daha ucuzu vardır mutlaka ama PT güvenilir.

Eğer Windows'a özel bir program kullanmıyorsanız kesinlikle mac tercih etmenizi öneririm. 13 inç hafif ve taşıması kolay. Şarjı uzun süre gidiyor. Hızlı, kasma donma yapmaz. Genel olarak ihtiyacınız olan tüm programları forumdan temin edebilirsiniz. Şu an kendim m1 air kullanıyorum. 2021 Eylül yada Ekim'de almıştım. Halen ilk günkü gibi akıcı. Pil 325 cycle ve %85.

Bende de HP Omen oyuncu laptopu vardı. Zamanında onu satmadan önce macbook air almıştım. 1 tane de masaüstü alınca HP Omen'ı satmıştım. Daha sonra keşke satmasaydım dediğim oldu. Oda oyun veya bazen windows cihaz lazım oluyordu. Onun dışında sorun yok. Sormak istediğiniz soru vb olursa yazabilirsiniz.