Haklısınız hocam ben de zaten bu saçmalıkları anlamlandıramadığım için konuyu önce tarafsız şekilde sundum. Bana kalırsa bir tesla hissesi neden haram olsun. Para türkiyede kalsın bistte likit olsun diye siyasi emellerle milletin alın terini salak saçma hisselere yatırtıp sonra paraları eritiyorlar. Millet altın alınca da vatan haini oluyor. Kripto forexte de millete elinizle tutulur bir şey yok o yüzden haram dediler. Bu altın kağıdını o yüzden anlattım.
hah işte bravo... alkış tutulacak açıklama... yapamıyorsan beceremiyorsan milletin gözünü kapatıp uzaklaştıracaksın ki "neden" diye sorulmasın.
ayrıca kimse şunu da söylemiyor... banka sana faiz veriyor ama paranı alıp kullanıyor. nerede kullanıyor ? sanayiciye veriyor yeni yatırıma dönüyor. fabrikaya veriyor maaşlar ssk pirimleri ödeniyor. girişimciye veriyor yeni yatırımlar yapılıyor. adam birşey üretiyor, bir anda yüz bin tane sipariş geliyor, ihracat yapıp para kanacak ve kazandıracak, nasıl yapacak ? krediyle. adam o işyerini büyüterek onlarca kişiye, aileleriyle beraber yüzlerce kişiye aş veriyor, onlar gidip kurban kesip zekat verip belki cami yaptıracak hale geliyor ama faiz yasak.
amaaaa.... taksityle otomobil almaya kalkışsan bu düşüncedeki insanlarda vade farkını geçirirler... sözde ev sahibi yapan bu düşncedeki firmalara gitsen peşin/vadeli arasındaki fark insanı felç eder...
faize karşıysanız faiz işletmeyin müşterilerinize...
nalıncı keseri gibi kendine yontmak
Deyim
nalıncı keseri gibi kendine yontmak nalıncı keseri gibi kendine yontmak- Tüm hareketlerinde devamlı olarak kendi çıkarlarını gözetecek şekilde davranmak.